Nadruk Medemblik: ‘Wij zijn tegen extra windmolens’

Reactie(s)
Eigen fotobewerking van de mogelijke 5 windmolens tussen Rijweg en Noorder Boekert.

Eigen fotobewerking van de mogelijke 5 windmolens tussen Rijweg en Noorder Boekert.

MEDEMBLIK – Er is op het moment nogal wat te doen over windmolens. Via de eigen website geeft de gemeente Medemblik een duidelijk statement; “Wij zijn tegen extra windmolens in onze gemeente. Maar voorlopig staat de gemeente buitenspel bij het door de provincie gevoerde windbeleid.”

De provincie heeft in december gebieden vastgesteld die mogelijk in aanmerking komen voor de plaatsing van windmolens. Een aantal van deze gebieden ligt in de gemeente Medemblik. Dit zijn een aantal nieuwe gebieden en het windpark Westfrisia, waarover enkele jaren geleden al gesproken werd.

Nieuwe gebieden

In januari heeft Eneco aan de dorpsraad Hauwert een windplan gepresenteerd voor windmolens ten noorden en zuiden van Hauwert. Op 9 februari presenteert Eneco dit plan aan de dorpsraad van Midwoud-Oostwoud. De gemeente Medemblik neemt nadrukkelijk afstand van deze plannen en benadrukt dat de raad zich unaniem tegen de bouw van extra windmolens heeft uitgesproken.

Als de provincie dit plan in overweging neemt, zal de gemeente al het mogelijke doen om de plaatsing van windmolens in Hauwert te voorkomen.

Windpark Westfrisia

De provincie wil onder andere haar medewerking verlenen aan aanvragen van windmolens die vóór 11 april 2011 bij de provincie zijn ingediend. Binnen de gemeente Medemblik voldoet het windpark Westfrisia hier aan. Het gaat hier om het plaatsen van vijf windmolens aan de Westfrisiaweg, tussen de Rijweg en de Noorder Boekert in Zwaagdijk. De gemeente heeft de provincie laten weten ook aan dit plan geen medewerking te willen verlenen.

De provincie Noord-Holland organiseert hierover 10 en 17 februari een informatiebijeenkomst. Meer informatie over windenergie door de provincie Noord-Holland is te vinden via www.noord-holland.nl/windopland.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post