Natuurspeeltuin in het Kreekbos in Wognum

Reactie(s)
Foto De Twee Heren

Foto De Twee Heren

WOGNUM – Op 25 februari organiseert de  initiatiefgroep ‘natuurspeeltuin Wognum’ samen met de gemeente Medemblik een informatieavond. Deze avond is  voor ouders, kinderen en belangstellenden en gaat over de mogelijke aanleg van een natuurspeeltuin in het Kreekbos in Wognum.

Pilot Natuurspeeltuin

De gemeenteraad heeft de wens uitgesproken een pilot Natuurspeeltuin te starten in de gemeente Medemblik. De opdracht was dit samen met kinderen en buurtbewoners op te pakken. Een aantal actieve inwoners uit Wognum hebben het zogeheten ‘initiatief Natuurspeeltuin Wognum’ opgericht en zijn hiermee aan de slag gegaan.  Ze hebben samen met kinderen onderzocht wat natuurlijk spelen inhoudt, andere natuurspeeltuinen bezocht en gekeken naar een geschikte plek. Het Kreekbos voldoet aan alle wensen om in te richten als natuurspeeltuin. Alle kinderen van de basisscholen in Wognum is gevraagd om een tekening  te maken over wat zij graag zien in de natuurspeeltuin. Deze tekeningen worden tijdens de informatieavond gepresenteerd.

Draagvlak

Het initiatief Natuurspeeltuin Wognum laat tijdens de informatieavond de plannen zien, zoals die er nu liggen en wat de wensen van de kinderen zijn voor een natuurspeeltuin. Ook wordt er een presentatie gegeven over natuurspeeltuinen door ‘De twee Heren’ (een bedrijf gespecialiseerd in de aanleg van natuurspeelplaatsen).  Doel van de avond is te kijken in hoeverre dit initiatief in deze vorm wordt gesteund. Ouders, kinderen en belangstellenden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

De avond vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis (middengebouw) in Wognum en start om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur). De  opening wordt verzorgd door wethouder Joset Fit.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post