Nieuwe leden VOC-Kamer Hoorn steunen Halve Maen

Reactie(s)
HalveMaen_bewindvoerders_2_30042015

v.l.n.r. Gerda Meeuwisse-Deckwitz, Wil Meeuwisse, Ronald Bleeker, Dick Olie, Nico Wiering, Ad Geerdink, Eugène Bakker

HOORN – De VOC replica de Halve Maen heeft gisteren vier nieuwe sponsoren mogen verwelkomen. Met een handtekening in het kapitaalboek van de onlangs heropgerichte VOC-Kamer Hoorn 2015 hebben de partijen hun samenwerking bekrachtigd. Dit gebeurde in de prachtige VOC-zaal van het Westfries Museum voor het enig overgebleven VOC-bewindhebbersportret dat Nederland rijk is.

De VOC-Kamer is nieuw leven in geblazen om de exploitatie van het museumschip mogelijk te maken.  Drie van de vier sponsoren mogen zich met de titel  ‘bewindhebber’ tooien. Zij steunen de Halve Maen voor vijf jaar.

Er gebeurt eindelijk weer wat

Namens makelaardij Boekweit Olie zette directeur Dick Olie de handtekening. Hij meldde zich in al december spontaan als eerste sponsor aan. “Er gebeurt eindelijk weer wat in de stad en dat ondersteun ik van harte.” Namens Rabobank West-Friesland tekende directievoorzitter Ronald Bleeker: “Dit is een gouden kans, niet alleen voor Hoorn, maar voor heel Westfriesland”.

Ook de Lions Club Hoorn-Westfriesland sloot zich als bewindhebber bij de Kamer Hoorn aan. Namens de serviceclub zette voorzitter Nico Wiering zijn handtekening in het kapitaalboek waarin alle aandeelhouders (sponsors) van de Halve Maen worden genoteerd.  Wil en Gerda Meeuwisse van de firma Medec traden als commissielid toe tot de VOC Kamer, die inmiddels 12 bewindhebbers en 8 commissieleden telt.

Met elkaar maken zij het mogelijk om het VOC-schip de Halve Maen naar Hoorn te halen, te onderhouden en te presenteren. De Halve Maen wordt zaterdag 23 mei feestelijk in de haven van Hoorn ontvangen. Vanaf 30 mei is het schip ook te bezoeken, maar alleen door vooraf te reserveren. Dat kan vanaf 15 mei via de website www.halvemaenhoorn.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post