Nieuwe snellere boot voor Reddingsstation Wijdenes

Reactie(s)

DeGooier_Reddingstation WijdenesWIJDENES – Maandag is de tweede snelle reddingboot De Gooier van Reddingstation Wijdenes voor het eerst na haar grote renovatie weer te water gelaten. Reddingstation Wijdenes heeft in november 2013 besloten om een tweede snelle reddingboot aan te schaffen.  Door de aanschaf van een tweede reddingboot kan het reddingstation met meer vrijwilligers uitvaren tijdens hulpverleningen en reddingen en is de kans minder groot dat er een naburig reddingstation gealarmeerd moet worden voor assistentie.

De Gooier

De redenen om De Gooier aan te schaffen zijn divers. Het reddingstation is de afgelopen jaren versterkt met veel nieuwe vrijwilligers, maar ook om de inzetbaarheid en mogelijkheden van het reddingstation te vergroten. De reddingboot is sneller dan de reddingboot Mantelmeeuw en beschikt tevens over meer apparatuur waaronder een radar en grotere vaste zoeklichten in de mast. De Gooier haalt een snelheid van 45 knopen (83 km/h).

Reddingboot De Gooier is van oorsprong afkomstig van Reddingsbrigade/KNRM Huizen en heeft een aantal jaren dienst gedaan in de reservevloot bij de KNRM.  De komende tijd zal reddingboot De Gooier veel op het water zijn om de bemanning op te leiden met de nieuwe boot. De nieuwe reddingboot is namelijk voorzien van een buitenboordmotor. De vaartechnieken van een buitenboordmotor zijn anders dan die van een waterjet, waarmee reddingboot Mantelmeeuw is uitgerust.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post