Nieuwe tijdelijk directeur veiligheidsregio NHN

Reactie(s)

veiligheidsregio-nhn-logoALKMAAR/NHN -Nico Plug, directeur van GGD Hollands Noorden, volgt vanaf 1 mei Jos Stierhout op als algemeen directeur van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Jos Stierhout gaf in november 2014 aan Veiligheidsregio Noord-Holland Noord te gaan verlaten. Het bestuur van GGD Hollands Noorden en het bestuur van de veiligheidsregio hebben onlangs ingestemd met het voorstel om Plug het stokje voor één tot anderhalf jaar te laten overnemen. Hij combineert zijn functie als directeur van de GGD met die van de veiligheidsregio.

Dit heeft een aantal praktische redenen en voordelen. Plug kan op korte termijn zorgen voor continuïteit en heeft in de regio bestuurlijk draagvlak en bekendheid. Bovendien is Plug thuis in de wereld van de veiligheidsregio. Bijkomend voordeel is dat de veiligheidsregio en GGD sinds maart samen in een pand aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar huizen. Er is geen voorgenomen plan beide functies vanaf nu blijvend te combineren, maar gezien de fase waarin de organisaties zich bevinden lag deze tijdelijke oplossing voor de hand.

Tekst: veiligheidsregio NHN

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post