NS Hoorn Kersenboogerd straks 1100 fietsplaatsen

Reactie(s)
Kersenboogerd_NS_Fietsen

De huidige situatie bij NS station Kersenboogerd.

HOORN – Bij het station Hoorn Kersenboogerd start ProRail volgende week met de uitbreiding van de onbewaakte fietsenstallingen. In totaal komen er 460 fietsparkeerplaatsen bij. De uitbreiding is onderdeel van het landelijk programma ‘Actieplan Fietsparkeren’ en wordt mede gefinancierd door de gemeente Hoorn. De werkzaamheden zijn verdeeld in vier fasen en starten op 2 maart 2015. Eind april zijn alle werkzaamheden afgerond.

Van 640 fietsplaatsen naar 1100

Station Kersenboogerd telt vier stallingen: één aan de zuid-west zijde van het station die is gelegen aan de Palissade straat; één aan de westzijde van het station die is gelegen aan de Borstwering straat;  één aan de noord-oost zijde van het station, gelegen aan de Bolwerk straat en één aan de oostzijde van het station gelegen aan de Rijnweg.

Uitbreiding per fase

In drie van vier stallingen wordt het aantal fietsparkeerplaatsen uitgebreid. De stallingen aan de westzijde (fase 1 en 2) gaat van 72 naar 168 plaatsen. Er komen 60 fietsplaatsen bij aan de Bolwerk straat (fase 3). De stalling aan de Rijnweg wordt uitgebreid met 304 plaatsen (fase 4). Na de uitbreiding bieden de vier stallingen tezamen plaats aan 1116 fietsen.

Tijdens de bouwwerkzaamheden worden de parkeerplekken aan de spoorzijde, gelegen aan de Borstwering en Bolwerk straat als opslagruimte gebruikt. Het gaat om de periode van 2 maart t/m 2 april 2015 . Gedurende deze periode kunnen de bewoners en treinreizigers gebruikmaken van het P+R gelegen aan de Kievit.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post