Ode Westfriesland: “Is God soms een Westfries”

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Afgelopen vrijdag was MijnWestfriesland2015 een bijeenkomst met ondernemers georganiseerd door Ondernemend Westfriesland. Eén van de onderdelen was een ode aan Westfriesland gemaakt en voorgedragen door Joke Kok.

Als OnsWestfriesland.nl willen wij u deze ode niet onthouden.

Mijn West-Friesland

West-Friesland is het gebied waar ik geboren en getogen ben en waar het zo goed wonen is dat ik er nooit meer weg  wil.

West-Friesland, land van sloot en riet en prachtige vergezichten met  schitterende wolkenluchten.

Met de vele weidevelden waar het vee nog buiten loopt te grazen en waar aan de horizon kleine dorpjes zichtbaar zijn, herkenbaar aan hun kerktoren

Liggend binnen de unieke Westfriese omringdijk, waar onze voorouders gevochten hebben om ons gebied droog te houden m.b.v. de vele molens die ons gebied rijk is.

Land met zijn unieke flora en fauna, waar je al varend met de schuit door de polders je ogen uitkijkt naar alles wat groeit en bloeit. En waar veel soorten vogels hun leefgebied hebben.

West-Friesland liggend aan het IJsselmeer met zijn prachtige, pittoreske havenstadjes als Hoorn, Enkhuizen en Medemblik.

Met zijn lintdorpen en polders waarin je karakteristieke stolpboerderijen ziet staan tussen de bloemkool en tulpenvelden en tegenwoordig ook de kassen met gerbera’s, paprika’s en tomaten.

Land van ondernemers en harde werkers die stug doorgaan en niet op een uurtje kijken, want ze hebben hard voor de zaak.

Doorzetters die het niet gauw opgeven, nuchtere Westfriezen die met weinig woorden veel kunnen zeggen en waar de humor niet ontbreekt.

Westfriesland met zijn gezellige feesten, bruiloften en kermissen waar iedereen elkaar kent, de eigen unieke taal spreekt en waar het verenigingsleven nog bloeit.

Westfriesland een land om van te houden en zo mooi gemaakt dat we in de Westfriese viering van afgelopen weekend in Grootebroek met recht ons konden afvragen:

Is God soms  ’n Westfries?

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post