Pas op: Klussende oplichters actief

Reactie(s)
politie_bureau_Hoorn_small

Politie waarschuwt voor Engelssprekende klussers

HOORN/REGIO – De politie waarschuwt voor klussende Engelssprekende oplichters in Hoorn. Ook in omliggende gemeenten dient men waakzaam te zijn. Het gaat om personen die stelselmatig aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden. Deze malafide klusjesmannen duiken te pas en te onpas op en lichten bewoners op.

Werkwijze

Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak onderhoud nodig heeft en vervolgens worden de slachtoffers hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden. Ook wordt het werk dikwijls niet afgemaakt. De politie adviseert om niet in zee te gaan met deze Engelssprekende klussers, die vaak rijden in bestelbusjes. De politie werkt aan de aanpak van deze rondreizende klusjesmannen. Daarbij is informatie van gedupeerden en ook van bewoners die deze klussers zien, van groot belang.

Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig.

Advies van de politie

Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed dan belt u 112. Ook wanneer u slachtoffer bent geworden van deze klussers, meldt het dan bij de politie via 0900- 8844. Doe altijd aangifte!

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post