Plan Tweeboomlaan: verschillende ontwerpen en minder overlast

Reactie(s)

huis (Medium2)
HOORN – Op 17 januari 2012 heeft het college besloten op de  oude locatie van Wijkcentrum De Schoor woningbouw te realiseren. Na de sloop van het pand in 2014 is er ruimte voor 6 nieuwe woningen. Nu geeft de gemeente er zes kavels uit waar bewoners in de binnenstad van Hoorn een eigen woning kunnen ontwikkelen. Hiervoor moest een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld. Tegen het nieuwe bestemmingsplan hebben omwonenden beroep aangetekend.

Dankzij de inbreng van omwonenden is het plan zo aangepast dat er zo min mogelijk overlast ontstaat voor omwonenden. Het bestemmingsplan is onherroepelijk geworden. De kavels komen binnenkort in de verkoop.

Beperking overlast

Door de manier van uitgifte hoopte de gemeente diversiteit in het straatbeeld te creëren, door mogelijk zes verschillende ontwerpen van de woningen. Omwonenden vreesden door deze opzet voor meer verkeersoverlast, doordat er bij zes mogelijk verschillende aannemers meer bouwverkeer is. Ook gaven de bewoners aan dat het in deze opzet onmogelijk is om vast te kunnen stellen welke aannemer verantwoordelijk is voor eventueel te lijden schade door omwonenden.

Dezelfde aannemer

Dankzij de inbreng van de omwonenden ligt er nu een aangepast plan voor de locatie, waardoor er zo min mogelijk overlast ontstaat. Zo moeten de potentiële bewoners hun huizen door dezelfde aannemer laten bouwen, is het gebruik van boorpalen verplicht en wordt er niet met heipalen gewerkt. Ook gaat de aanleg van de funderingen van de woningen gelijktijdig. Hierdoor wordt de kans op schade voor de omwonenden tot het minimale beperkt en is er minder overlast van bouwverkeer. Naar aanleiding van de met de buurtbewoners tot stand gekomen oplossing is het beroep tegen het bestemmingsplan ingetrokken en is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Belangstelling

De kavels liggen aan de Tweeboomlaan tussen de Pater Bleijsstraat en Sint Matthijsstraat en hebben ieder een afmeting van 235 m2 en hebben een richtprijs van ongeveer 115.000 euro. De kavels komen binnenkort in de verkoop. Wie belangstelling heeft of meer informatie wil, kan contact opnemen met de gemeente Hoorn, gemeente@hoorn.nl of 0229 252200.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post