Bijeenkomst nieuwe invulling locatie oude stadhuis Medemblik

Reactie(s)

Plan_medemblikaanzee_MedemblikMEDEMBLIK – Op maandag 9 februari organiseert de gemeente Medemblik een inloopbijeenkomst over de plannen voor de herinrichting van de locatie van het voormalige stadhuis in Medemblik. Tijdens deze bijeenkomst is te zien hoe het plan er uit komt te zien, welke functies het pand krijgt en de welke mogelijkheden er zijn voor evenementen.

Tijdens de eerdere informatieavond in juni vorig jaar waren er veel vragen over de parkeermogelijkheden in het nieuwe plan. Daar is nog eens kritisch naar gekeken. In het aangepaste plan blijft het aantal parkeerplaatsen in het gebied hetzelfde als nu. De bijeenkomst is maandag 9 februari van 17.00 tot 20.00 uur in het Wapen van Medemblik, Oosterhaven 1 in Medemblik.

Bezwaren

Niet iedereen is even blij met dit plan. Zoals ook door de gemeente Medemblik aangegeven wordt de beperking in parkeerplaatsen als probleem gezien. Bewoner Ad Bruinsma reageerde een week geleden op onderstaande video. “Als omwonende heben wij bezwaar gemaakt tegen de nieuwbouw uitbreiding zoals deze door Bovisie is geprecenteerd. Onze grootste bezwaar is het verdwijnen van de vele parkeerplaatsen en de grote van het nieuwbouwcomplex. Tweederde van het huidige parkeerterrein zal verdwijnen.”

Bruinsma verwijst hierbij niet alleen als nadig voor bewoners, maar ook voor evenementen. “Stichting Rondom is zijn jaarlijks evenement kwijt op deze prachtige lokatie. Volgens berekeningen zal door de huidige nieuwbouw ook nog eens een tekort ontstaan van ongeveer 20 parkeerplaatsen. Waar in dit plan geen rekening mee wordt gehouden dat de oude stad al een gigantisch tekort heeft aan parkeerplaatsen heeft en het op deze manier alleen maar groter wordt. Wij zullen ons dan ook met hand en tand verzetten tegen deze uitbreiding. In het najaar van 2014 zou er door Bovisie een verzoek tot bestemmingsplanwijziging worden aangevraagd. Tot op heden hebben wij als omwonende nog niks gezien. Wij wachten het in vertrouwen af.”

Video

Hoe ziet het plan er ook alweer ongeveer uit. Video presentatie ‘Medemblik aan Zee’ van maart 2014.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post