Raad maakt keuze over komst stadsstrand bij Grote Waal

Reactie(s)
Foto collage gemaakt door onswestfriesland.nl

Foto collage gemaakt door onswestfriesland.nl

HOORN – De gemeente Hoorn wil de unieke ligging van Hoorn aan het water beter benutten door de Hoornse kust levendiger en aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers. Tijdens een extra raadsvergadering op dinsdag 17 februari neemt de Hoornse raad een besluit over de komst van dit stadsstrand bij de Grote Waal en een voet-/fietspad langs de Westerdijk.

Stadsstrand

Het Hoogheemraadschap gaat de dijk tussen Hoorn en Amsterdam versterken. Bij de Grote Waal komt in het Hop een zogenaamde oeverdijk wat het mogelijk maakt om de dijkversterking te benutten om op de oeverdijk een stadsstrand aan te leggen. Daarnaast is het plan om langs het water een voet-/fietspad aan te leggen, dat over het strand loopt en verder gaat langs de schouwburg, tot aan het Visserseiland.

Nog geen exacte invulling

Het college vraagt de raad om akkoord te gaan met het ontwerp van het stadsstrand en het voet-/fietspad langs de Westerdijk. Het gaat nog niet om een besluit over de exacte invulling van het strand, zoals waar parkeerplaatsen, speelplekken en andere voorzieningen komen en hoe die eruit zien. De exacte invulling wordt het komend jaar door het college verder uitgewerkt, in nauw overleg met betrokkenen en de gemeenteraad.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post