Restaurants, winkels en lokale helden heten je welkom met NachtKapers

Reactie(s)
Eén van de locaties met NachtKapers, Het Schippershuis. Foto Mike van Beelen

Eén van de locaties met NachtKapers, Het Schippershuis. Foto Mike van Beelen

HOORN – Zaterdag 13 juni is het zover, dan vindt het culturele evenement NachtKapers plaats. Bezoekers duiken de historie in, gaan op ontdekkingsreis langs het culturele leven van Hoorn en sluiten de avond af met een waar spektakel op het water tijdens de Sail-off.

Vanaf 19.30u is het tijd om de straat op te gaan en de avond te kapen. Lokale helden kapen een locatie en heten je van harte welkom op je nieuwe ontdekkingstocht door de stad. De beste plek om helemaal de historie in te duiken zijn de Oudheidskamers op het Achterom. Kees van Louvezijn en zijn collega’s van de Stichting Kaap Hoorn-vaarders vertellen je alles over de ontdekkingsreis.

Veel winkels tot 21.00 uur open

Vele winkels op de Kleine Noord en in de binnenstad zijn deze avond maar liefst tot 21.00 uur geopend, waaronder ook de Modeapotheek en V&D. In de middag kun je genieten van Admiraalzeilen in de havens, maar ook in de restaurants en cafés kun je voorafgaand aan NachtKapers terecht voor de heerlijkste smaken van Hoorn.

Nachtburgemeester

Burgemeester Onno van Veldhuizen kruipt voor één nacht in de rol van Nachtburgemeester. Als liefhebber van spannende zeemansverhalen en Hoorns rijke historie zal hij verhalen vertellen over het Statenlogement en het publiek leiden naar een van de scènes van Op Roet, waar je Isaac Le Maire en de Heeren XVII in levende lijve ontmoet.

Robert-Jan Knook

In het Schippershuis zal Robert-Jan Knook in gesprek gaan met interessante gasten, waaronder ook schrijver Jur van Goor. Er is een lezing van hoogleraar Paul Knevel over onze moderne kijk op de geschiedenis en in de kleine ruimte vertelt een schipper over zijn liefde voor de scheepvaart; een scène exclusief voor mannen met baarden.

Cor Bakker

En natuurlijk mag pianist Cor Bakker niet ontbreken deze avond. Toen hij nog op het conservatorium zat kwam hij al vaak in Hoorn, waar hij veel speelde in de restaurants en cafés, en later verhuisde hij zelfs naar Wognum. Samen met baritonsaxofonist Jan Menu speelt hij zaterdag in Huis Verloren de meest prachtige jazz-nummers met een latijns tintje.

Hoornse helden

Zo kun je op elke locatie een andere Hoornse held ontmoeten, die je graag vertelt over zijn of haar binding met de stad Hoorn. Meer weten over NachtKapers? Kijk op www.nachtkapers.nl voor vijf handige stappen om je eigen ontdekkingsreis te plannen; met alle informatie, de programmakaart en het blokkenschema. Zaterdag 13 juni, 19.30u, toegang gratis.


OnsWestfriesland.nl is officieel mediapartner van het evenement NachtKapers en 400 jaar Kaap Hoorn

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post