Sjaak Grosthuizen: Hoed u voor de terreur van autobezitters!

Reactie(s)

sjaak13 juni 2015 – Sjaak Grosthuizen: Hoed u voor de terreur van autobezitters!

Het was destijds met autorijden als met het elke dag kunnen eten van een goed stukje vlees. Dat was nog niet voor iedereen weggelegd en voor de eerste automobilisten werd met ontzag ruim baan gemaakt. Als je daar eens bij kon horen! Nu is het bezit van een auto nauwelijks statusverhogend en kan het afwijzen van het bezit van dit vervoermiddel bewondering afdwingen, mits men er niet uitziet als een geitenwollen wereldvreemde GroenLinkse fundamentalist in jaren zeventig outfit met zelfgebreide handtas.

Een auto bezit je voor het gemak. Zo’n ding brengt je vlotter tot aan de deur van waar je moet zijn. Dat het wat lastiger wordt in onze woonplaatsen en op de wegen tussen alle reisdoelen omdat er zoveel auto’s zijn is eigenlijk alleen de schuld van alle andere autobezitters. Dat het rijden in een eigen auto zo langzamerhand een van de meest a- en antisociale ding is die de mensheid heeft kunnen bedenken zal pas in de 22e eeuw in de schoolboekjes staan.

In Hoorn wordt gezegd dat de situatie uit de hand dreigt te lopen.

Overvolle stadsharten waar eigenlijk nog veel meer blik gestald moet worden is een probleem voor politici. Die moeten er maar voor zorgen dat ik mijn auto kan neerzetten op de plek waar dat voor mij het makkelijkst en dus noodzakelijkst is. In Hoorn wordt gezegd dat de situatie uit de hand dreigt te lopen. Dat is een verkeerde stelling. In de Hoornse binnenstad is het al enorm uit de klauw gelopen en dat komt door de autobezitters. Autobezitters menen recht te hebben op een parkeerplek. Er bestaat geen enkele parkeeroplossing wanneer we vast blijven houden aan die misvatting. Wanneer er in de loop der jaren een rechtsgrond voor deze onzinnige opvatting is ontstaan, dan dient dat onmiddellijk bij wetgeving te worden teruggedraaid.

Er zijn 2000 parkeervergunningen verleend voor 1750 parkeerplaatsen en men meent recht te hebben op nog meer plek. Onder de huidige regelgeving zouden er 4000 vergunningen dienen te worden toegestaan. Geen wonder dat Samir Bashara, onze gisse GroenLinkswethouder van hoe-melk-ik-de-heilige-koe-terwijl-ik-haar-stevig-bij-de-hoorns-vatzaken alvast waarschuwt voor onsympathieke maatregelen. En bestaat onze oppositie dan werkelijk uit simpele zielen die menen dat er met enig geschipper en geschuif voor de binnenstadse auto-eigenaren een enigszins bevredigende oplossing gevonden kan worden?

Durf eens echt te besturen!

De Hoornse politici en zeker die van de oppositie zijn geneigd de Hoornse burger niet tegen de haren in te strijken. Ze tevreden te stellen en dus ook de Hoornse autobezitter, zelfs de binnenstadse autobezitter? Hallo! Wordt eens wakker! Hoeveel kans denk je te hebben om in deze krappe parkeersituatie een autobezitter tevreden te krijgen, zonder dat je elk beloopbaar stukje grond daar veranderd in een liefst nog gratis parkeerplaats? Hoed u voor het volk dat u wilt bedienen! Durf eens echt te besturen! Trek je niks aan van gemor, gezeik, demonstraties, opstootjes en andere activiteiten die autobezitters kunnen bedenken om te protesteren. Het is tuig dat al jarenlang meent het recht te hebben een historische binnenstad te ontsieren met hun geliefde blik. Er kan als uiterste compromis af en toe wat straatruimte worden opgeofferd aan parkeerbehoefte. Hoeveel ruimte creëer je wanneer je al die uitritten uit garages of opslagruimtes gaat negeren? Uitrit vrijlaten zie ik te vaak in de binnenstad. Waarvoor? Heeft opgestapeld huisraad ook wielen? Autobezitters zijn niets ontzienende stadsveruwineerders en die ga je toch als stadsvertegenwoordiger niet op hun wenken bedienen? Of hoor je zelf bij die bende?

Hoornse politici dienen te weten waar de werkelijke belangen van de stad liggen. We hebben recht op een stad, niet op een parkeerplek! Wat drommel! Jongens en meisjes van stavast, daar hebben we behoefte aan! Een beetje VOC- en Kaap Hoornmentaliteit! Trek wederom lering uit teksten van ons vaderlandsche liederenrepertoire!

Rechtop van lijf, rechtop van ziel,
Dat is een stand naar mijn behagen!
’t Zij, dat ge een staatsierok moogt dragen,
’t Zij, dat ge een buis draagt of een kiel:
Rechtop van lijf, rechtop van ziel.

Mooie woorden van toen. Maar ja, toen waren er nog geen autobezitters.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post