Sportpenning voor Medemblikker biljart- en kartkampioen

Reactie(s)
Jordy Jong en Mike van Vugt met de sportpenning van de gemeente Medemblik. V.l.n.r. Jordy, Mike en wethouder Joset Fit. Foto Medemblik.nl

Jordy Jong en Mike van Vugt met de sportpenning van de gemeente Medemblik. V.l.n.r. Jordy, Mike en wethouder Joset Fit. Foto Medemblik.nl

MEDEMBLIK – Twee jeugdige kampioenen ontvingen op 10 februari de sportpenning van de gemeente Medemblik. Mike van Vugt uit Wognum en Jordy Jong ontvingen de penning uit handen van wethouder Joset Fit.

10-jarige kampioen karten

De 10-jarige Mike van Vugt uit Wognum werd Nederlands Kampioen karten; Micro Max Rookie. Mike is een echt talent. Niet alleen in het racen: hij weet ook veel over de techniek. Daardoor kan hij aan de monteur goed uitleggen wat er beter kan aan zijn kart. Het nieuwe seizoen maakt Mike de overstap naar een hogere klasse.

17-jarige biljarter

Jordy Jong, de 17-jarige biljarter uit Zwaagdijk-West won het Europees Kampioenschap voor jeugdteams (onder 21 jaar). Dit kampioenschap is de hoogst haalbare titel in het jeugdbiljarten. Het biljarten is met de paplepel ingegoten door zijn vader en opa die beiden ook behoorlijk konden biljarten en natuurlijk zijn al even talentvolle broer Ferry. Dagelijks traint Jordy zo’n anderhalf uur.

Aanmelden

De gemeente Medemblik is altijd op zoek naar nieuwe kampioenen uit de eigen gemeente. Nationale en internationale titelwinnaars kunnen bij de gemeente worden aangemeld. Dat kan per mail naar beleidsmedewerker sport, Gerben Konijn via info@medemblik.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post