‘St. Michaëlskerk Blokker cultureelcentrum en muziekpodium’

Reactie(s)
St_Michaëlskerk_Blokker

De St. Michaelskerk werd in december nog gebruikt voor ‘Verhalen met een Hart’ een project van de St. Jozefschool aan de overzijde.

BLOKKER – Wanneer de restauratie van de St. Michaëlskerk in Blokker is afgerond, wordt de kerk mogelijk verhuurd als cultureel centrum met horecavoorziening. Met dit plan is Stichting Stadsherstel gekomen.

Het college van burgemeester en wethouders van Hoorn staat aanvankelijk niet negatief tegenover het idee. Er komt wel een inspraakprocedure om de mening van omwonenden te peilen. Als het idee uitgevoerd gaat worden, moet er namelijk afgeweken worden van het bestemmingsplan.

Inspraakavond

Om de omgeving op de hoogte te brengen van de plannen en de mogelijkheid te geven om te reageren, is er een inspraakavond georganiseerd. De bijeenkomst is woensdag 4 maart vanaf 19.30 in de St. Michaëlskerk. De omwonenden in de nabije omgeving zijn ook per brief geïnformeerd over deze informatiebijeenkomst. Na afloop van de inspraakprocedure, die tot 18 maart duurt, neemt het college een definitief besluit.

Cultureel centrum met muziek

Het plan is dat er in de kerk een zaal met podium- en horecafaciliteiten komt. De capaciteit wordt maximaal 100 zitplaatsen, de verwachte bezetting is zo’n 60 personen. Er is een exploitant op het oog die een popprogrammering wil verzorgen met vooral singer-songwriters. In de zaal zullen, als het college positief besluit, zo’n 70 voorstellingen per jaar plaatsvinden.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post