Swaeghs Smartlappenkoor weer eerste in Son en Breugel

Reactie(s)
Jeep onderdeel van het decor '70 jaar vrijheid' en de beker voor de eerste plaats.

Jeep onderdeel van het decor ’70 jaar vrijheid’ en de beker voor de eerste plaats. Te aanschouwen in Zwaag.

SON EN BREUGEL/ZWAAG – Zondag tijdens het 12e editie van het smartlappenfestival ‘Laat Son in je hart’ in het Branbandse Son en Breugel is het  Swaeghs Smartlappenkoor uit Zwaag net als de editie in 2014 wederom eerste geworden. Het zang repertoire met als thema ’70 jaar vrede’ kreeg van de tien deelnemende koren de beste waardering van de jury.

De mannen van het  Swaeghs Smartlappenkoor waren gekleed in oud militaire kledij en de dames in klederdracht van rond de jaren ’40. De opvoering bestond uit muziek van Dotan met Home, We meet again en Land of hope and glorie van Vera Lynn, maar dan met een Nederlandse tekst.

Foto: Swaeghs Smartlappenkoor.nl

Foto: Swaeghs Smartlappenkoor.nl

Op de twee podia word door elk koor twee keer opgereden en in tien minuten laten zien wat de kunsten van het koor zijn. Dat betreft dus de muzikale kwaliteiten, maar ook de uitstraling van decor en kleding. De andere smartlappenkoren (SLK) waren:  SLK Tranen met tuiten uit Hoogvliet,  Oosterhouts Smartlappenkoor nieuwe stijl, SLK Ontroerend Goed uit Wormerveer, SLK Effe-Anders uit Oude Wetering, Met een lach en een Traan Vriendenkoor uit Drunen, Sjanellekes uit Venray, SLK Ach en Wee uit Achterveld, SLK de Noordezangers uit Ridderkerk en SLK Rawazzi uit Son en Breugel.

“Een mudvol terras, gevoelige liedjes en tranen, van het lachen, dat dan weer wel,” zo omschreef het Eindhovens Dagblad het festival. De beker ging dus voor de tweede keer op rij naar Zwaag.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post