Theo Viset: ‘Wij kunnen dit, Hoorn kan dit!’

Reactie(s)
Afsluitend optreden van The Tibbs. Foto: Benno Ellerbroek

Afsluitend optreden van The Tibbs. Foto: Benno Ellerbroek

HOORN – Het is zondagnacht even na 0.00 uur. Het spetterende optreden van The Tibbs met sensuele dans en zang van Else Bekman heeft net de stadsfeesten op het Roode Steen afgesloten. Tijd voor een korte terugblik met Theo Viset, muziekprogrammeur van deze Hoornse Stadsfeesten.

“Het begon vrijdagochtend met opbouw in de regen. Dan denk je al snel, moet ik nu weer een heel weekend Hoornse Stadsfeesten in de regen zitten.” Viset vervolgt:  “Maar dan begin het op vrijdag op alle locaties in de stad met het feest, als een soort domino effect.”

Verrassingen

Zaterdag begon de tweede dag van de Hoornse Stadsfeesten met diverse kinderactiviteiten bij de Spoorstraat. Dat de muziekkeuze het gehele weekend divers was blijkt ook uit het optreden van een operagezelschap op het Oostereiland. “Als een soort verrassing stond zaterdagmiddag bij de VOC ster op het Grote Noord een Shantykoor te zingen. Niemand wist dat dat zou komen. Letterlijk, niemand van onze groep wist dat zij daar zouden zingen… was ik nog vergeten te vertellen.” Theo Viset kan het nu met een glimlach vertellen. “Verder was het weer goed, de sfeer was goed en overal waar ik keek waren de bandje goed.”

Hoogtepunten

Wat vond Theo zelf de hoogtepunten van de Hoornse Stadsfeesten 2015? “Ik vond Gross Bakery erg leuk, jonge jongens hier uit de stad. Ook Jack Shake and the wishbones met zangeressen erbij..fantastisch.”

Ja want wij zijn de fucking Hoornse Stadsfeesten!

Theo Viset op de schouwers tijdens laatste optreden Roode Steen.

Theo Viset op de schouwers als dank voor zijn inzet.

Kern van Hoornse Stadsfeesten

Het antwoord op de vraag wat de Hoornse Stadsfeesten de Hoornse Stadsfeesten maakt is door Viset makkelijk te beantwoorden. “Het gros van wat er speelt komt ook gewoon uit Hoorn. En soms hoor ik wel eens ‘alweer Jack Shake’,’ alweer The Tibbs’? Ja want wij zijn de fucking Hoornse Stadsfeesten! En die jongens horen hier. En daar staan wij voor.”

Volwassen geworden

Theo Viset ziet dat de Hoornse Stadsfeesten volwassen zijn geworden. “Ja absoluut. Als je kijkt hoe het begonnen is met Feiko (de Leeuw red.) met Bart Meilink en Tiny Mulder die 17 jaar terug hun dingen deden. Toen waren het nog vrachtwagens en moesten bandjes op de fiets hun basversterker naar het Kerkplein slepen. We zijn nu 100% professioneler geworden.”

 als ik alle podia bekijk dan denk ik .. wat doen we het goed

Toch blijft het geld en budget altijd een rol spelen. Viset: “We hebben nog steeds een beperkt budget en is het moeilijk om het geld rond te krijgen. Maar we hebben nu overal goede podia, goed geluid en goede bands. Soms laten we dingen liggen, maar we zijn allemaal vrijwilligers en we doen het allemaal voor de lol. En als ik dan alle podia bekijk dan denk ik .. wat doen we het goed.”

 wij hebben zo’n mooie stad, wij kunnen dit

2016

Nu editie 2015 erop zit toch stiekem alvast vooruit kijken naar de volgende editie. “Ik heb nog geen idee daar voor. Veel mensen hebben de afgelopen dagen gezegd dat ik dit jaar niet meer kan evenaren. Ik weet zeker dat ik het kan evenaren, ik weet alleen niet wanneer en welk jaar.”

Om de stadsfeesten in één zin te beschrijven heeft Theo Viset maar één woord voor nodig, “Fantastisch. The Pierce Brothers uit Australië zetten op Facebook dat ze op de allermooiste plek ooit gespeeld hebben.  Dan denk ik, wij hebben zo’n mooie stad, wij kunnen dit. Als het dan toch één zin moet zijn: Wij kunnen dit, Hoorn kan dit!”


http://www.facebook.com/onswestfriesland

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post