Verkeerslichten in plaats van rotonde Factorij/Oostergouw/Compagnie

Reactie(s)
rotonde_westfrisia

De bomen zijn al gekapt om ruimte te maken voor drie rijbanen en een fietspad. Op de plaats van de rotonde komt een kruispunt met verkeerslichten.

ZWAAG – Voor een betere doorstroming vanaf de N23 Westfrisiaweg over de Oostergouw richting Nieuwe Steen wordt de rotonde vervangen door een kruising met verkeerslichten.

De gemeente Hoorn is druk bezig met alle vergunningen en aanpassingen van de oude verkeersbesluiten. Hierbij kwam men tot de ontdekking dat van diverse verkeersmaatregelen er geen verkeersbesluit meer in het archief aanwezig was.

De rotonde tussen De Factorij en De Compagnie veroorzaakt in drukke tijden flink oponthoud. Deze doorstroming moet beter worden door het vervangen van de rotonde door een kruising met verkeerslichten. Daarnaast wordt de weg getypeerd als ‘gebiedsontsluitingsweg B’ dat houdt in dat het een belangrijke verzamelweg wordt.  Elke rijbaan, dus ook de fietspaden krijgen een verkeerslicht.

Afbeelding uit schetsontwerp Oostergouw

Afbeelding uit schetsontwerp Oostergouw

Bij de kruising met de dorpsstraat verdwijnt het voetpad en komen de fietsbanen los te liggen van de autobanen. Ook hier een eigen stoplicht voor zowel de auto’s als de fietsers.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post