Vervanging verkeerslichten kruispunt Draafsingel en Pakhuisstraat

Reactie(s)

wegwerkzaamhedenHOORN – De komende weken vindt er onderhoud plaats aan aan enkele wegen, bruggen en vinden graafwerkzaamheden plaats in Hoorn. Daarnaast worden de verkeerlichten op het kruispunt kruispunt J. Messcheartstraat, Draafsingel en Pakhuisstraat vervangen. De aanpassing moet de veiligheid voor fietsers op dit kruispunt verbeteren.

Vervangen verkeerslichten   

De verkeerslichten op het kruispunt kruispunt J. Messcheartstraat, Draafsingel en Pakhuisstraat zijn verouderd en aan vervanging toe. Bij de plaatsing van de nieuwe verkeerslichten wordt al rekening gehouden met de plannen voor aanpassingen aan het kruispunt ter verbetering van de veiligheid voor fietsers. De uitvoering daarvan vindt later dit jaar plaats.

Op maandag 9 maart gaan de werkzaamheden om 8.00 uur van start. De verkeerslichten worden uitgezet. Als alles goed verloopt, kunnen de nieuwe verkeerslichten op vrijdag 13 maart om ca. 09:00 uur in gebruik. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik blijven maken ven het kruispunt. De maximumsnelheid wordt tijdelijk teruggebracht van 50 naar 30 km per uur.

Nieuwe bruggen

In de week van maandag 9 maart wordt gestart met het vervangen van de twee bruggen op de fietsroute tussen de Langetuin en Klipper. Tijdens het weghalen van de oude bruggen is de Dorpsstraat tussen de Zwaagmergouw en Beurtschip afgesloten voor het verkeer. Dat is op donderdag 12 maart en 25 maart, in beide gevallen tussen 10.00 en 12.00 uur. Op de Langetuin wordt het fietspad geasfalteerd; dat gebeurt van maandag 9 t/m donderdag 12 maart. De bruggen zijn vanaf zaterdag 4 april bruikbaar.

Achter de Vest afgesloten

Op maandag 16 maart is Achter de Vest vanaf 9.00 uur afgesloten in verband met graafwerkzaamheden ter hoogte van de Mariatoren. Er is een omleiding via de Achterstraat, Onder de Boompjes en de Pakhuisstraat.

Asfaltering Wogmergouw

Vanaf maandag 16 maart gaat de gemeente de rijbaan van de Wogmergouw en directe omgeving asfalteren. Dat gebeurt in vier etappes. Fase 1: De Opgang (van Wogmergouw tot leutelbloem) – maandag 16 t/m zondag 22 maart. Sleutelbloem en Paardebloem zijn bereikbaar van De Opgang. Verkeer kan gewoon gebruik maken van de Wogmergouw.

Fase 2: Wogmergouw (van Hoefblad tot Berkmergouw, inclusief de aansluiting op De Opgang) – maandag 23 t/m zaterdag 28 maart. Er is een omleiding voor het autoverkeer via het Keern. De bussluis is dan open. Fase 3: Hondsdraf (van Wogmergouw tot de entree van het parkeerterrein) – maandag 30 maart t/m maandag 6 april. Hondsdraf is bereikbaar via Akkerwinde.

Fase 4: Wogmergouw (van Hoefblad tot Berkmergouw) – dinsdag 7 t/m zaterdag 11 april. Voor autoverkeer geldt weer de omleiding via het Keern. Tijdens alle fases kunnen fietsers gebruik maken van het fietspad aan de westzijde van de Wogmergouw.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post