Vier Koninklijke Onderscheidingen in Medemblik

Reactie(s)

MEDEMBLIK – Op vrijdagochtend 24 april reikte burgemeester Frank Streng vier Koninklijke Onderscheidingen uit. Drie inwoners  zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en één is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw N.(Nelly) Te Rehorst – de Geus (70) uit Abbekerk
Mevrouw Te Rehorst zet zich in voor diverse verenigingen in de dorpskern Abbekerk. Dat begon al in 1987 als voorzitter de Recreatie Volleybal Vereniging Abbekerk-Lambertschaag. Vanaf 1998 tot 2014 als vrijwilliger bij de bibliotheek in Abbekerk. Momenteel zet zij zich in voor de boekenkast, waarin boeken worden verzameld door dorpsgenoten.

In Zwembad De Spetter draait zij sinds 1989 kassa- en kioskdiensten. Als bestuurslid van de Musicalvereniging Abbekerk was zij vele jaren verantwoordelijk voor het PR en de kaartverkoop. Sinds 2008 actief als vrijwilliger bij Wonen Plus in Abbekerk. Vanaf 2014 bestuurslid van het dorpshuis De Nieuwe Haven. Verzorg de administratie en verricht je hand- en spandiensten.

De heer J.C. (Jan-Cees) Koomen (55) uit  Midwoud
Sinds 1998 zet hij zich in voor voetbalvereniging MOC. Van hoofdtrainer tot het bouwen van een nieuwe kleedkamers en van jeugdbestuur tot coach van de jeugd. MOC kan altijd op Jan-Cees Koomen rekenen. Gedurende zes jaar was hij trainer van de juniorenteams. Hij is benoemd tot Erelid van vv MOC.

De heer Th.J. (Thomas) van Hulsen (69) uit Medemblik
Vanaf de jaren ’70 tot heden actief betrokken bij de Scouting. Als medeoprichter van Scouting Harderhaven in Zeewolde. In de jaren ’70 medeoprichter van de scouting in Medemblik. Lid van het beheersteam en voorzitter van de Stichting Vrienden van Harderhaven houdt hij zich bezig met het werven van donateurs en fondsen.

Gedurende 26 jaar lid van de vrijwillige brandweer Medemblik. Vanaf 2000 drager bij uitvaartvereniging De Eendracht. Bijna 10 jaar penningmeester/bestuurslid van Rescue Medemblik. In die functie was hij nauw betrokken bij de fusie waaruit de huidige reddingsbrigade is ontstaan. Vanaf 2008 betrokken bij organisatie van de Waterweken in Medemblik en Medemblik Nautiek. Stuurman van de politieboot op de binnenwateren tussen Medemblik, Enkhuizen en Hoorn. Hoofdcoördinator van het Medemblikse Stadsmuseum.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer J.J. (Hans) Berkhout (67) uit Wervershoof. Heeft zich ingezet voor de biljartsport tot op Europees niveau. Als districtsarbiter van 1990 tot 1992, gewestelijk arbiter van 1992 tot 1994, bestuurslid en voorzitter tot 2006 van de Vereniging West-Friese arbiters. Gedurende 10 jaar voorzitter van de Commissie Arbiters, lid van de Commissie Opleidingen en lid van de Commissie Biljart Academie, Nationaal arbiter van 1994 tot 2007. Bestuurslid en wedstrijdleider van de Persoonlijke Kampioenschappen, district West Friesland vanaf 1994. Vanaf 2007 tot 2009 voorzitter afdeling West-Friesland. Sinds 1994 bondsdocent arbitrage. In deze functie heeft de heer Berkhout in samenwerking met NOC NSF modules ontwikkeld voor de opleiding van docenten en examinatoren.

In de functie van gewestelijk arbitercoördinator, afdeling West-Nederland deelde hij arbiters in voor de finales binnen het gewest. Van 2000 tot 2009 lid van de Bondsraad en van 2001 tot 2003 vicevoorzitter, afdeling West-Nederland. Tevens tot 2013 bestuurslid van de KNBB-vereniging Carambole. Inmiddels (sinds 2007) internationaal arbiter. Tot 2012 Europees arbiter en daarna voor de Union Mondiale de Billiard.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post