Volgende stap naar stadsstrand en wandel- en fietspaden Westerdijk

Reactie(s)

Gemeente en HHNK ondertekenen samenwerkingsovereenkomstHOORN – Een stadsstrand en aanleg van recreatie en fiets- en voetpaden combineren met de noodzakelijke dijkversterking moet binnenkort gerealiseerd worden. Wethouder Ben Tap van gemeente Hoorn en hoogheemraad Kees Stam ondertekenden woensdag daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

Uitvoering 2017

De partijen werken vanaf de zomer, samen met een aannemer, het voorgestelde ontwerp verder uit. De start van de uitvoering is voorzien in 2017.   De dijkversterking bij Hoorn wordt daarbij gecombineerd met de aanleg van een stadsstrand bij het Hoornse Hop en een wandel- en fietspad langs de Westerdijk tussen de schouwburg en het Visserseiland.

In de samenwerkingsovereenkomst staan afspraken over het ontwerp, de planning, vergunningen en het beheer en onderhoud van de dijk, het strand en het wandel- en fietspad langs de Westerdijk. Deze ondertekening is een een jaar na dat de vorige wethouder Ronald Louwman eerder al de intentieverklaring met de heer Kees Stam ondertekende.

 “Met deze samenwerkingsovereenkomst is Hoorn weer een stap dichterbij een bruisend stadsstrand. Dit past bij onze wens om de unieke ligging van onze stad aan het water beter te benutten. Een fantastische ontwikkeling voor inwoners en bezoekers van onze stad.” -Wethouder Ben Tap

Oeverdijk kans voor Hoorn

Het hoogheemraadschap gaat de dijkversterking realiseren door een oeverdijk aan te leggen in het Hoornse Hop. De oeverdijk is een half hoge dijk die langzaam afloopt in het water, en de waterkerende functie van de bestaande afgekeurde dijk overneemt. Op de oeverdijk is het mogelijk  een stadsstrand aan te leggen.

Hoogheemraad Kees Stam: “Ik ben blij dat we samen met gemeente Hoorn hier een veilige dijk en een prachtig strand kunnen realiseren. Er komt langs het water een mooie verbinding tussen het strand en het historisch stadshart.”

Voorbereidingen

Op 17 februari jl. heeft de gemeenteraad van Hoorn unaniem ingestemd met de kaders voor het ontwerp en financiën voor het stadsstrand en de Westerdijk. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zal de dijkversterking combineren met de aanleg van een stadsstrand tussen de Galgenbocht en schouwburg Het Park en een buitendijks wandel- en fietspad tussen de schouwburg en het Visserseiland. Als de dijkversterking klaar is, kan de gemeente Hoorn aan de slag met de inrichting van het stadsstrand en de Westerdijk, met parkeerplaatsen, fietsenstallingen, openbare verlichting, prullenbakken en bankjes.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post