‘Werkzaamheden ‪Huesmolen‬ kunnen gewoon doorgaan’

Reactie(s)
Werkzaamheden zijn al een ruime week in volle gang.

Werkzaamheden zijn al een ruime week in volle gang.

HOORN – Adviseur Henk Hansen, actief voor de drie verenigingen van eigenaren van de Huesmolen heeft goed nieuws na de uitspraak van de rechtbank. “De rechter heeft het beroep weliswaar gegrond verklaard, echter dat heeft zij gedaan omdat er geen omgevingsvergunning nodig is voor het inzagen van de waterbak. Voor het overige is de vergunning intact gebleven. En kunnen wij onverdroten verder.”

Twee ondernemers van de zwemschool en een Chinees restaurant, beide aan de zijkant van het winkelcentrum zijn tegen de verbouwing en de daarbij horende kosten. Eerder gaf Hansen al aan dat de kans zeer klein was dat dit beroep de werkzaamheden die sinds 23 maart jl gestart waren zou dwarsbomen. “Ze zijn gewoon lid van de vereniging van eigenaren en die hebben met duidelijke meerderheid besloten dat de werkzaamheden worden uitgevoerd,” aldus Hansen in een eerder interview. Bij dit besluit hoorde ook een verdeling van de kosten, wat voor winkeliers op circa 70 euro per m2 bedrijfsoppervlakte uitkomt.

De werkzaamheden omvatten het dempen van de gracht en daarna herstraten van deze ruimte tussen de winkels. Het moet het winkelcentrum wat gebouwd is in de jaren ’70/80 weer een modern aanzicht gaan geven.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post