‘Wij zien geen plaats voor het Park op Blauwe Berg’

Reactie(s)
Foto via Google Streetview

Foto via Google Streetview

HOORN – Het verhaal dat Schouwburg het Park wil gaan verhuizen naar de Blauwe Berg in het voormalige Missiehuis doet veel stof opwaaien. Het NHD meldt vandaag dat ‘diverse bronnen’ dit idee onderschrijven. Wethouder Judith de Jong reageert vrijdagochtend direct naar de raadsleden; “We zien daar geen plaats voor het Park.”

Directeur Roel Vente van Schouwburg Het Park bevestigt tegenover RTVNH: ‘de plannen zijn er.’ maar ook het nog te vroeg is ‘om conclusies te trekken’.

Onderstaand de brief van de wethouder aan de raadsleden, die online gezet is op Facebook.

Beste raadsleden,

In het Noordhollands Dagblad van vandaag staat het artikel ‘Park wil verhuizen’. We vinden het belangrijk u met deze mail te informeren over het standpunt van ons college in deze.

Hoezeer ook wij een nieuwe invulling voor het Missiehuis willen, zien we daar geen plaats voor het Park. Dat hebben wij in de gesprekken met het schouwburgbestuur van meet af aan aangegeven. Het is naar onze mening niet nodig om het Park te verhuizen. Het moderne pand op de huidige prachtige locatie is nog geen elf jaar oud. We hebben hierin fors geínvesteerd en het Park voldoet aan het voorzieningenniveau dat we als centrumgemeente nastreven. Het geschikt maken van het Missiehuis tot schouwburg vergt bovendien een forse investering die we in deze financieel krappe tijden niet wenselijk vinden.

Het vestigen van een toekomstige Westfries centrum voor de kunsten in het pand van de schouwburg is, gezien het bovenstaande, naar onze mening dan ook niet aan de orde. Overigens, een meningvormende discussie over het Centrum van de Kunsten dragen wij binnenkort aan voor agendering in uw raadscommissie.

Vriendelijke groeten,
Judith de Jong

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post