Zeven hennepkwekerijen aangetroffen in Westfriesland

Reactie(s)
Archieffoto via @FrankMeissen

Archieffoto via @FrankMeissen

HOORN/HAUWERT/ENKHUIZEN/ZWAAGDIJK-OOST – Op zeven locaties in Hoorn, Hauwert, Enkhuizen en Zwaagdijk-Oost zijn dinsdag door de politie hennepkwekerijen en –drogerijen aangetroffen.  De plantages waren gevestigd in woningen en een schuur.

Hoorn

In twee woningen aan de Nachtegaal in Hoorn is een kwekerij en een drogerij aangetroffen. In de drogerij werd voor ongeveer 11 kilogram aan henneptoppen en meerdere kilo’s hennepgruis aangetroffen. In de andere woning werd de kwekerij met ongeveer 50 planten aangetroffen. Uit het onderzoek van Liander blijkt dat er vermoedelijk meerdere oogsten zijn geweest. Eén bewoner, een 30-jarige man uit Hoorn, is aangehouden.

In de woning aan de Cole Porterhof in Hoorn is voor ongeveer 12 kilo aan henneptoppen aangetroffen in zakken. Vermoedelijk wordt er hennep gedroogd in deze woning. In een woning aan de Lijndraaier in Hoorn zijn tevens henneptoppen aangetroffen, het betrof ongeveer 6 kilo. Een 26-jarige man uit Hoorn is aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen.

Zwaagdijk-Oost en Hauwert

In een schuur aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost werd een hennepkwekerij aangetroffen met bijna 300 planten ook was er sprake van diefstal van stroom.  In Hauwert werden in een schuur van een woning aan de Hauwert hennepresten en toebehoren voor het drogen en kweken van hennep aangetroffen. Ook was er sprake van diefstal van stroom.

Enkhuizen

In een woning aan de Oosterdijk in Enkhuizen is in een woning toebehoren voor een hennepkwekerij en hennepgruis aangetroffen. Vermoedelijk heeft in de woning een kwekerij gezeten. Ook was er sprake van diefstal van stroom.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post