Finale landelijke skeelercompetitie en jaarmarkt in Venhuizen

Reactie(s)

VENHUIZEN – Na het grootse succes van vorig jaar, is door de KNSB besloten om op zondag 12 juli 2015 de finale van de landelijke skeelercompetitie aan Venhuizen toe te kennen. Dit wordt een wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland, waarbij de gehele nationale top aan de start zal staan. Daarnaast wordt de Jaarmarkt georganiseerd op de Tuinstraat.

Rick Smit en Sharon Hendriks

Het verdedigen van de titels door zowel Smit als Hendriks zal niet gemakkelijk gaan gezien het sterke deelnemersveld. Smit liet onlangs in de krant al opmerken veel zin te hebben in zijn thuiswedstrijd.

Zowel de dames als de heren rijden een tijdrit en een marathon. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur met een tijdrit van ruim 3 kilometer. Crispijn Ariens won afgelopen jaar met een gemiddelde snelheid van bijna 45 km per uur.

Marathon

Vanaf 14.00 uur starten de dames hun marathon. Naast titelverdedigster Sharon Hendriks, tipt het organisatiecomité Stichting Wielerronde Venhuizen, Elma de Vries, Irene Schouten en Lisa van der Geest als favorieten.

De afsluitende wedstrijd van de heren gaat om 16.00 uur van start. De strijd om de KNSB marathon cup is bijzonder spannend. De strijd tussen de sterke rijders uit de teams van AB Vakwerk, A-Ware en Van Werven zal garant staat voor een spectaculaire wedstrijd.

Jaarmarkt

Gezellig een rondje over de markt kan natuurlijk ook. Op de Tuinstraat, grenzend aan het skeelerparcours, staan zo’n 60 kooplieden die hun waren aan de man proberen te brengen. Er is van alles te koop, leuke kleding voor dames, heren en kinderen, schoenen, elektronica, aardbeien, oliebollen, woon- en tuindecoratie en nog veel meer! De markt vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post