Michiel Pijl voorgedragen als burgemeester Drechterland

Reactie(s)
Wethouder Michiel Pijl bij Westfriese Beursvloer in Hoorn. Foto: Alex Gitzels

Wethouder Michiel Pijl bij Westfriese Beursvloer in Hoorn. Foto: Alex Gitzels

HOOGKARSPEL – De gemeenteraad van Drechterland draagt Michiel Pijl voor als eerste kandidaat voor het burgemeesterschap van Drechterland. Dit werd bekendgemaakt na een besloten raadsvergadering op maandagavond 21 december. De Raad was unaniem voor deze kandidaat. Michiel Pijl is nu nog wethouder van de gemeente Hoorn.

Bekendmaking

De gemeenteraad heeft besloten om de heer Michiel Pijl voor te dragen als kandidaat van voorkeur voor het burgemeesterschap van Drechterland. De gemeenteraad volgt hiermee het advies van de vertrouwenscommissie bestaande uit de fractievoorzitters, een wethouder, de griffier en de adviserend gemeentesecretaris. Eerder maakte de vertrouwenscommissie bekend dat er 33 kandidaten zich hadden aangemeld.

Michiel Pijl

Michiel Pijl (36) is sinds 2010 wethouder in de gemeente Hoorn. Daarvoor was hij in de periode 2004 – 2010 raadslid en fractievoorzitter (vanaf 2006) van het CDA in diezelfde gemeente. Momenteel is hij tevens voorzitter van de GGD Hollands Noorden en voorzitter van het regionaal portefeuillehoudersoverleg Sociaal Domein Westfriesland. Ook is hij lid van de VNG-commissie Informatiebeleid en dienstverlening en lid van de redactie-adviesraad van het VNG-magazine. De heer Pijl is geboren in Den Haag, woont momenteel in Zwaag en is ongehuwd.

Oordeel van de gemeenteraad

De gemeenteraad van Drechterland is zeer ingetogen met Michiel Pijl als beoogd burgemeester. “De heer Pijl is ambitieus, enthousiast en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Verder is hij breed georiënteerd en heeft een evenwichtige kijk op de verschillende rollen van de burgemeester. Hij kent de regio goed en beschikt over een goed netwerk. De raad is van mening dat met name zijn frisse, dynamische kijk op uiteenlopende zaken, zijn gedrevenheid en contacten binnen en buiten de regio kunnen bijdragen aan het verder profileren van de ambities van Drechterland.”

“Daarnaast kan hij ook de aanjager zijn van initiatieven en vernieuwing, een van de kenmerken die in de profielschets werd vermeld,” aldus het bericht om de gemeentelijke website. De raad kwalificeert de heer Pijl als “Uitermate geschikt. Hij is betrokken, benaderbaar en beweegt zich gemakkelijk in verschillende soorten gezelschap. Daarom acht de raad hem ook in staat de ‘burgervader’ van de Drechterlandse gemeenschap te zijn.”

Officieel vervolg

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat, voorzien van een advies van de commissaris van de Koning in Noord-Holland naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Want de benoeming moet met een Koninklijk Besluit akkoord worden bevonden. En op 23 maart 2016 is dan de verwachte installatie en beëdiging van de nieuwe burgemeester van Drechterland.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post