Motorjachtje maakt water; opvarenden gered

Reactie(s)
Foto: Reddingstation Wijdenes

Foto: Reddingstation Wijdenes

WIJDENES – Zondagmiddag zijn de reddingboten van Wijdenes en Hoorn alsmede een bergingsvaartuig uit Edam ingezet voor een motorjacht die door motorstoring op de Zuiderdijk terecht was gekomen. Er zaten drie personen aan boord, waaronder een tiener.

Het bergingsvaartuig was als eerste ter plaatse en heeft direct een sleepverbinding gemaakt om het jacht van de dijk te trekken. Doordat het motorjacht op de stenen lag is er lekkage ontstaan aan het schip. Hierdoor maakte het water tijdens het slepen. De reddingboot uit Hoorn heeft de drie personen naar de reddingsbrigadepost gebracht. Ze waren erg geschrokken, maar ongedeerd.

Deels gezonken

Het bergingsvaartuig heeft het motorjacht nog naar de Vluchthaven Wijdenes weten te slepen waar het vlak voor de haveningang is gezonken.
De reddingboten van Wijdenes en Hoorn hebben samen met het bergingsvaartuig en plan gemaakt om het motorjacht te kunnen bergen.

Shovel assisteert

Uiteindelijk is met behulp van een shovel van de Firma Zwaan uit Wijdenes het motorjacht verder naar ondieper water getrokken waar geprobeerd werd om het leeg te pompen. Dit had echter geen resultaat waarop is besloten het motorjacht op het strandje van vluchthaven te trekken. Omdat de elektra door het water kortsluiting maakte is de elektra provisorisch afgekoppeld om brand en verdere schade te voorkomen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post