Waterweken Drechterland: Ontbijt op de dijk, watersporten en cultuur

Reactie(s)
Ook een wandeling met knapzak is onderdeel van de Westfriese Waterweken in Drechterland.

Ook een wandeling met knapzak is onderdeel van de Westfriese Waterweken in Drechterland.

DRECHTERLAND – Op zondag 16 augustus 2015 is de gemeente Drechterland gastheer van de Westfriese Waterweken. Na een stormachtige eerste editie in 2014, hoopt de organisatie dit jaar op stralend zomerweer. Op deze zondag zijn er tal van activiteiten voor jong en oud; van ontbijt op de dijk tot watersporten en van wandelen tot een culturele voorstelling.

Ontbijt op de dijk

Het ontbijt van 2014 was vanwege het stormachtige weer verplaatst naar de stal. “Ook uniek, maar dit jaar hopen we dan toch echt op een ontbijt OP de Zuiderdijk met adembenemend uitzicht over het IJsselmeer,” aldus Samantha Nell-Wulf namens de organisatie. “Er is plaats voor 100 personen, dus reserveer uw plaatsje snel via de website van de Westfriese Waterweken.” Tijdens het ontbijt kunnen kinderen zelf vliegers maken. Nadat deze mooi versierd zijn, kunnen deze op de dijk uitgetest worden.

Wheels & Meals

Stap op de fiets en maak een mooie fietstocht van ca. 20 km en geniet onderweg van vier speciaal voor de Westfriese Waterweken geselecteerde hapjes bij Tako’s Asian Tapas, De Midget, De Egelantier en Herbergh ’t IJsselmeer. Dit is Wheels & Meals. Passe-partouts hiervoor zijn online en bij de deelnemende restaurants verkrijgbaar.

Knapzak wandeling

De paden op, de lanen in. Nou ja, de lanen…de weilanden in! Speciaal voor de Westfriese Waterweken zijn er 2 wandelroutes uitgestippeld (5km en 10km). Met een knapzak vol proviand (fruit, fruitsap, krentenbol en de routes) genieten van het mooie Westfriese landschap! Wilt u zeker zijn van een knapzak, reserveer deze dan alvast online.

Watersporten

Tijdens de Westfriese Waterweken mogen watersporten niet ontbreken, ‘vanzelf’. Altijd al een keer willen kiten, suppen, surfen, wakeboarden, flyboarden of banaanvaren? De Midget en Kobra Extreme Watersports maken het mogelijk.

Man overboord! & Zelf overboord?

Reddingsstation Wijdenes geeft twee demonstraties ‘Man overboord!’. Tussen deze twee demonstraties door kunt u onder begeleiding van het Reddingsstation zelf in een reddingspak te water om te ervaren hoe het is om een drenkeling te zijn. U leert verschillende overlevingstechnieken en wordt opgepikt door de reddingsboot ‘De Mantelmeeuw’.

De Groote Molen & palingroken

De Groote Molen bij Schellinkhout is open voor bezichtiging. Er wordt een kleine tweedehands boekenmarkt georganiseerd voor het goede doel. Vroeger hadden molenaars het alleenrecht tot het vangen van paling in een bepaalde straal rond hun molen. Dat is tegenwoordig niet meer zo, maar u kunt vandaag wel kijken én proeven hoe Cor Bart palingen rookt.

Sneak preview: Roelof van Wienesse

De dag wordt afgesloten met een unieke sneak preview van het film-concert Roelof van Wienesse. Naast de eerste beelden van de film, kunt u in het Oosterlekerkerkje luisteren naar de avonturen van deze local hero: Roelof van Wienesse.

Meer informatie over het programma in Drechterland via www.waterweken.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post