Wijdenes en Hoogkarspel decor politieserie Moordvrouw (RTL4)

Reactie(s)
Vuurwapens, motorgang, ambulances en politeauto's. Allemaal nep voor tv opnamen.

Vuurwapens, motorgang, ambulances en politeauto’s. Allemaal nep voor tv opnamen.

HOOGKARSPEL/WIJDENES – Drechterland is even een filmset want productiemaatschappij Endemol heeft aan de gemeente Drechterland toestemming gevraagd filmopnamen te maken. Deze gaan plaatsvinden op 3 en 4 november in Wijdenes en Hoogkarspel.

De opnamen zijn van de Nederlandse politieserie Moordvrouw voor RTL4. De gemeente brengt de locatie en de data van de opname naar buiten omdat een politieserie betreft. “Willen wij u graag voorbereiden op deze televisieopnamen,” aldus het bericht van de gemeente.

Wijdenes

De opnamen in Wijdenes zijn 3 en 4 november in de Kerkbuurt. Op 3 november is dit de hele dag tot 16.00 uur. Tussen 11.00 en 13.00 uur kan het verkeer enige hinder hebben door opnamen buiten. Verkeersregelaars geven ter plaatse instructies. Op 4 november zijn de opnames van 16.00 tot 03.00 uur in en voor een woning aan de Kerkbuurt.

Hoogkarspel

Bij het gemeentehuis in Hoogkarspel worden op 3 november opnamen gemaakt van 16.00 tot 21.30 uur. Voor het filmen zet Endemol een deel van het plein af. De winkels en woningen blijven bereikbaar maar het kan zijn dat u even moet wachten om door te lopen tijdens een opname. Dit zal hooguit enkele minuten zijn. De materiaalwagens en personenwagens worden geparkeerd op bestaande parkeerplaatsen.

Namaak

Moordvrouw is een politieserie. De opnamen worden dan ook gedaan met namaak geweren, namaak politieauto’s en namaakambulance. Tijdens de televisieopnamen op 3 en 4 november zal er ook met deze namaakwapens geschoten worden. En als u een club motorrijders ziet op het Raadhuisplein die avond… juist, ook dit is allemaal namaak.

Overlast

Uiteraard doet Endemol er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De gemeente Drechterland hoopt dat het mooie opnamen worden van ‘onze prachtige’ gemeente. Alleen wanneer het wordt uitgezonden werd niet vermeld.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post