Donker? Dan moet er een (fiets)lampje branden

Reactie(s)

fietsverlichting_actir

WOGNUM/ENKHUIZEN – Het wordt al weer vroeg donker en daarmee is het belangrijk dat alle verkeersdeelnemers goed zichtbaar zijn. Toch blijkt dat veel fietsers onverlicht over straat te gaan.

Wognum

Daarom heeft de politie in de ochtend van woensdag 9 december op twee locaties een controle gehouden op de fietsverlichting van scholieren. Op de Nieuweweg te Wognum passeerde 150 fietsers, waarvan er 7 geen deugdelijke verlichting op hun fiets hadden. 2 Personen kregen hiervoor een bekeuring, 5 kwamen er met een waarschuwing vanaf.

Enkhuizen

Op De Gouw te Enkhuizen werden 75 fietsers gecontroleerd, 3 kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet naar behoren werkte.

Regels voor fietsverlichting

De regels voor vaste fietsverlichting:wit of geel licht voor; rood licht achter; de lampen moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen; de lampen mogen niet knipperen.

De regels voor losse lampjes:wit of geel licht voor; rood licht achter; de losse lampjes mogen alleen op het bovenlichaam. Dus niet op uw hoofd, armen of benen; u mag losse lampjes bevestigen aan uw kleding of op uw tas; losse lampjes moeten goed zichtbaar zijn. Er mag dus niets voor of overheen hangen; losse lampjes moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen, ze mogen niet knipperen en niet te veel bewegen.

Boetes

U kunt een boete krijgen als:uw voor- of achterlicht niet aan staat als u in het donker, schemer of bij slecht zicht fietst.
U fietst zonder reflectoren op de achterkant, trappers en wielen (velgen) of banden van uw fiets.
het fietslicht een afwijkende kleur heeft, knippert of als u het op een verkeerde plek heeft bevestigd.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post