Koninklijke Onderscheiding is verrassing voor Albert Putting

Reactie(s)

ENKHUIZEN – Vrijdag 24 april werd onverwacht een bijzondere dag voor Albert Putting. Burgemeester Jan Baas reikte in de trouwzaal van het stadhuis in Enkhuizen een koninklijke onderscheiding uit aan de heer Putting.

Baas in zijn speech: “Albert Putting is een goed voorbeeld van iemand die gedurende een lange periode zich belangeloos heeft ingezet voor diverse instellingen en verenigingen in Enkhuizen”.

???????????????????????????????Een kleine greep uit zijn activiteiten:

  • Dindua
    Als afgevaardigde van de technische commissie van omnivereniging C.S.V. Dindua (voetbal, gymnastiek, drumband en toneel) had hij zitting in het hoofdbestuur van Dindua. Voor alle afdelingen van Dindua heeft hij zich ingezet. Na de splitsing van Dindua in aparte verenigingen is de heer Putting een aantal jaren voorzitter en penningmeester geweest.
  • Westerkerk
    De Westerkerk, een van de 100 mooiste en belangwekkendste rijksmonumenten in Nederland, heeft voor het onderhoud vrijwilligers nodig met speciale vaardigheden. De heer Putting is zeven jaar lang één van deze vrijwilligers geweest.
  • Raad van kerken
    Sinds 2007 is de heer Putting lid van de Raad van Kerken. De Raad is een denktank over gemeenschappelijke zaken zoals sociaal werk, jeugdwerk en oecumene in het algemeen. Activiteiten die de raad zelf organiseert zijn de morgenwijdingen in de diverse Enkhuizer verzorgings- en verpleeghuizen, de jaarlijkse Kerkenzondag, de Open Monumentendagen en de Kerkennacht.

Albert Putting kreeg de versierselen uitgereikt die behoren bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post