Programma Westfriese waterweek in Enkhuizen

Reactie(s)
Light-Up zal ook creatief aanwezig zijn tijdens Waterweken Enkhuizen.

Light-Up zal ook creatief aanwezig zijn tijdens Waterweken Enkhuizen op donderdagavond na 22.00 uur.

ENKHUIZEN – Van 23 tot en met 26 juli starten de Westfriese Waterweken in Enkhuizen. Iedere dag zijn activiteiten voor jong en oud. Varen in een schuit, luisteren naar klassieke muziek of liever een trekzak. Eten met theater te water of een vers gerookte paling. Voor de jongeren en kinderen is er van alles te doen: zeilen, springkussens, banaan varen, slootjes safari en nog veel meer.

Programma Westfriese Waterweken Enkhuizen 2015

Donderdag 23 juli 2015

Kindermiddag Mec /Witte Schuur
Ook dit jaar organiseert Mec de Witte Schuur een activiteit die weer in het teken staat van water! Deze activiteit is voor het hele gezin, maar kinderen onder 8 jaar komen in ieder geval met een begeleider/ouder. Reservering is gewenst (vol =vol).
Tijd: van 13.00 tot 15.30 uur
Locatie: MEC ‘De Witte Schuur’ in Wilhelminaplantsoen naast het hertenkamp
Toegang: €4,- per deelnemer, meer informatie: www.mec-dewitteschuur.nl

Senioren Schuitentocht
Deze gezellige vaartocht wordt georganiseerd voor ouderen en door ouderen. Een middagje lekker weg in een schuit door het achterland van Enkhuizen. Aan het einde van de tocht krijgt u een lekker kopje koffie.Toegang: Gratis (u mag een vrijwillige bijdrage doen)
Opgeven: telefonisch via Welwonen: 0228-530500 of per mail: enkhuizen@waterweken.nl

Lekker aan de Dijk met Theater te water
Langs de Dijk staan terrassen uitgestald, waar men kan genieten van heerlijke streekgerechten en verfrissende drankjes. Seed Valley levert de verse groenten uit de streek, de koks van de deelnemende restaurants op en rondom de Dijk maken hier lekkere hapjes van. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Westfriese artiesten en er zijn theateroptredens op het water en op de kade.
Tijd: van 17.00 tot 23.00 uur
Locatie: Drommedaris & de Dijk
Toegang: Gratis (u mag een vrijwillige bijdrage doen)

Rondvaart met de Bep Glasius
Net zoals de afgelopen jaren maakt de salonboot “Bep Glasius” (de veerboot Enkhuizen-Stavoren) tijdens de waterweek weer gratis een rondvaart. De boot maakt een ronde over het Krabbersgat en langs industrieterrein Krabbersplaat en Compagniehaven. Bij het passeren van het Naviduct ziet u de auto’s onder de boot doorgaan. Meestal ziet u dat vanuit de auto juist andersom. Aan boord is het lekker genieten van de ondergaande zon (21.40 u.) met een drankje of kop koffie uit de bar. Vertrek om 20.00 uur vanuit de Veerhaven (bij het station). Terug in de Veerhaven omstreeks 22.00 uur. Er kunnen maximaal 250 personen mee en “vol=vol” (u kunt niet reserveren). Kinderen mogen alleen mee onder begeleiding van de ouders.
Tijd: van 19.50 tot 22.00 uur
Locatie: Veerboot naar Stavoren: Bep Glasius. Veerhaven, Enkhuizen
Toegang: Gratis

Vrijdag 24 juli 2015

Zuiderhavendijk concert
Op 24 juli zal voor de negende keer het Zuider Havendijk Concert worden georganiseerd! Plaatsen reserveren is niet nodig. Het concert is gratis toegankelijk, mis het ook dit jaar niet!
Tijd: Matinee van 15.30 to 17.00 uur, Hoofdprogramma: 20.30 tot 22.30 uur
Locatie: Zuiderhavendijk Enkhuizen
Toegang: gratis (u mag een vrijwillige bijdrage doen), meer informatie: www.zuiderhavendijkconcert.nl

Zaterdag 25 juli 2015

Enkhuizer kampioenschappen Palingroken
Ook dit jaar zijn er de Enkhuizer Kampioenschappen Palingroken! Het palingroken wordt vergezeld van muziek, gezelligheid springkussens en een drankje. Of vaar mee op de schuit door het oude centrum van Enkhuizen. Er zijn de hele dag van 10.00 uur t/m 17.00 uur afvaarten.
Tijd: van 10.00 tot 20.00 uur
Locatie: Dirck Chinaplein
Toegang: Gratis, rondvaart: €2,50

Prestatie zwemtocht
Voor de echte waterliefhebbers, is er dit jaar voor het eerst een prestatie zwemtocht van de Drom naar het Strandpaviljoen. Een hele uitdaging: Oude Haven-Krabbersgat-IJsselmeer en dus 3 kilometer open water! Meedoen?
Tijd: van 16.00 tot 18.00 uur
Locatie: Start bij de Drom, finish bij Strandpaviljoen Enkhuizen, Kooizandweg 6 (recreatieoord)
Toegang: van de Drom naar het Strandpaviljoen
Aanmelden via EZV Enkhuizen: www.EZVenkhuizen.nl Alleen ervaren afstand zwemmers. Maximaal 80 deelnemers

Waterdag & Enkhuizen at Sea
De hele dag zijn er buiten activiteiten voor kinderen en volwassenen: springkussens, buitensport, marktkramen, banaanvaren, zeilen enz. Een gezellige dag voor jong en oud. In de avond is er een Beach BBQ, gevolgd door live muziek vanaf het water. Diverse band spelen voor u in de buitenlucht.
Tijd: van 11.00 tot 17.30 uur (Waterdag) & van 19.00 tot 23.00 uur (Enkhuizen at Sea)
Locatie: Strandpaviljoen Enkhuizen, Kooizandweg 6 (recreatieoord)
Toegang: gratis of een kleine bijdrage, afhankelijk van de activiteit

Zuiderhavenconcert vind ook dit jaar op zaterdag plaats.

Zondag 26 juli 2015

10e Trekzakfestival & Dijk markt
Geniet in het historische binnenstad van Enkhuizen van vele Trekzakspelers uit Europa. Dit jaar is alweer het tiende jaar dat het festival bestaat, daarom is er extra veel muziek. Daarnaast staat er op de Dijk een gezellige markt. Met optredens van de Oudwestfriese dansgroep Wijdenes en de Blokkerdansgroep.
Tijd: van 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: Centrum en havengebied Enkhuizen (trekzakspelers), De Dijk (markt)
Toegang: gratis

Wandeltocht
Door de wandelvereniging de Haringstadters: 3,5 – 7 – 14 – 20 km. In verschillende wandeltochten zie je de stad en haar omgeving. De start is tussen 9.00 en 11.30 uur bij de Stationsrestauratie. Vooraf opgeven niet nodig, bij de start ontvangt u de routebeschrijving. De 3,5 km heeft een rolstoel vriendelijke route. De Drom ligt op de route en is speciaal van geopend van 10.00 – 13.00 uur. Extra waterweek attractie: Op de route van o.a. 7 km vaart er om 14.00 uur een schip van Broekerhaven terug naar Enhuizen.
Tijd: 9.00 uur
Locatie: NS-stationsrestauratie
Deelname: € 2,00 p.p.

Vaartocht met het historische zeilschip: de Schuttevaer
Vanuit de Veerhaven vaar je een korte tocht met een historisch schip. Bekijk de stad vanaf het water en ervaar het varen op een groot schip, misschien ook onder zeil. Binnen is er een grandcafé om van een drankje te genieten.
Tijd: 11.00 tot 17.00 uur, vertrek ieder heel uur
Locatie: Veerhaven, tussen twee havens
Toegang : € 2,00 p.p.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post