1649 cliënten huishoudelijke hulp TSN Thuiszorg in Westfriesland

Reactie(s)
Inzet Westfriese gemeenten: continuïteit van de huishoudelijke hulp waarborgen

Inzet Westfriese gemeenten: continuïteit van de huishoudelijke hulp waarborgen

WESTFRIESLAND – De wethouders van de zeven  Westfriese gemeenten willen de continuïteit van de huishoudelijke hulp in Westfriesland waarborgen. Ze betrekken de situatie rond het in financiële problemen verkerende TSN Thuiszorg in de lopende onderhandelingen over de zorg en de tarieven voor 2016. TSN Thuiszorg blijft vooralsnog gewoon huishoudelijke hulp bieden.

Tarief boven gemiddeld

TSN Thuiszorg heeft door een slechte financiële situatie uitstel van betaling gevraagd en in enkele regio’s van het land inmiddels van de rechtbank gekregen. Het tarief in Westfriesland  steekt uit boven het landelijk gemiddelde, zo bleek uit onderzoek uit 2014.

De zeven gemeenten hebben destijds gezamenlijk aanbesteed en afspraken met zorgverleners gemaakt over het werk en de financiële vergoeding. Deze contracten zijn ingegaan in 2013 en lopen door tot en met 2016. De gemeenten zijn met zorgverleners in gesprek over de tarieven van 2016. Die gesprekken verlopen constructief. Men betrekt de actuele situatie rond TSN in die besprekingen.

1649 cliënten

TSN Thuiszorg geeft 1649 cliënten huishoudelijke hulp in Westfriesland, verdeeld over Enkhuizen (135), Drechterland (66), Stede Broec (132), Medemblik (754), Opmeer (50), Koggenland (69) en Hoorn (443). Het gaat om de hulp bij het huishouden, zowel in de lichte vorm als in de zwaardere variant.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post