2,2 km aan illegale visnetten op Markeermeer

Reactie(s)
2,2 km aan illegale visnetten in beslag genomen.

2,2 km aan illegale visnetten in beslag genomen.

HOORN – Tijdens een gezamenlijke controle zagen inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en politiemensen dat een beroepsvisser in de buurt van Hoorn een grote hoeveelheid netten in het Markermeer liet zakken. In totaal werd 2.200 meter aan illegale netten in beslag genomen.

Omdat de verplichte jonen (drijvers met een vlaggetje) ontbraken, gingen de NVWA en politie kort daarop een kijkje nemen. Daarbij troffen zij 22 staande netten van elk 100 meter lang aan. De verplichte jonen en identificatiemerkjes ontbraken, waardoor de netten illegaal zijn. De inspecteurs en politiemensen hebben de netten uit het water gehaald. Door snel na het uitzetten al actie te ondernemen, hebben NVWA en politie voorkomen dat er vis in de netten terecht is gekomen.

Proces verbaal

De eigenaar is bekend. Visserijinspecteurs zullen deze beroepsvisser binnenkort horen en proces-verbaal tegen hem opmaken. Het is de 3e keer in 3 weken tijd dat de NVWA honderden meters illegale netten aantreft in het Markermeer.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post