Accommodatie Rugby Club West-Friesland wordt verbeterd

Reactie(s)
Afbeelding via www.rcwestfriesland.nl

Afbeelding via www.rcwestfriesland.nl

HOORN – Het college heeft besloten om de accommodatie van Rugby Club West-Friesland op de Blauwe Berg te verbeteren. De gemeente zal het veld laten renoveren en de trainingsmogelijkheden uitbreiden. Verder komt er extra kleed- en doucheruimte en het dak van het clubhuis wordt vervangen.

De kwaliteit van het rugbyveld, vooral de waterdoorlatendheid, is slecht. Het veld moet worden gerenoveerd en de drainage moet worden vervangen. Ook moet er een trainingsstrook worden gecreëerd, waardoor het speelveld minder wordt belast. Hiervoor moeten een aantal bomen worden gekapt. De kosten voor het verbeteren van de kwaliteit van het veld en voor het creëren van een trainingsstrook zijn 70.000 euro. Dit wordt betaald uit meevallers van veldrenovaties bij andere clubs die eerder hebben plaatsgevonden.

Uitbreiden kleed- en doucheruimte

De rugbyclub heeft te weinig kleed- en doucheruimte. Er is één centrale kleedruimte met douches. Door de toename van dames- en jeugdteams is uitbreiding noodzakelijk. Omdat niet duidelijk is of de rugbyclub ook in de toekomst op de Blauwe Berg gehuisvest blijft, is gekozen voor uitbreiding door middel van een mobiele kleed- en doucheruimte. Daarnaast heeft de Regionale Uitvoeringsdienst aangegeven het verstandig te vinden om het asbesthoudende dak van het clubgebouw te vervangen.

Tijdsplanning

Het plaatsen van een mobiele kleed-en doucheruimte (50.000 euro) en het vervangen van het dak (15.000 euro) zullen zo snel mogelijk worden gedaan. Zodra het rugbyseizoen is afgelopen (zomer 2016), wordt gestart met de renovatiewerkzaamheden van het rugbyveld en de aanleg van de trainingsstrook.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post