Actie ‘Red de Hoornse Stadsfeesten’

Reactie(s)

redhoornsestadsfeesten
HOORN – Woensdagochtend maakte de organisatie van de Hoornse Stadsfeesten bekend te stoppen met de organisatie. Stichtingsvoorzitter Erik Visser: “Niet langer verantwoord”. Vorig jaar was het resultaat van het driedaagse muziekfeest in de binnenstad van Hoorn negatief. Door toenemende kosten en minder opbrengsten, ook door korting van de gemeente Hoorn, ziet de organisatie geen mogelijkheden meer.

Direct na dit nieuws werd er op Facebook een actie gestart. Oa Nick Staphorst laat op deze speciale Facebook pagina weten na de boosheid van het einde van de stadsfeesten te kijken naar oplossingen. “Ik ben boos, ja dat klopt! [..] We willen de Hoornse stadsfeesten redden, dat is ons primaire doel! Laten we ons daarop focussen en geen vingers gaan wijzen!”

Rol horeca

In het artikel in het NHD wordt er naast de korting op de subsidie door de gemeente Hoorn ook gewezen naar de horeca. Ondanks de bijdrage van diverse horeca-exploitanten zijn er volgens stichtingsvoorzitter Erik Visser nog veel horeca zaken die niet willen bijdragen maar wel profijt hebben van wat de organisatie drie dagen neer zet.

Financiële middelen

Maar zoals ook vermeld op de ‘Red de Hoornse Stadsfeesten pagina’: “Met vingers wijzen heeft geen nut, maar kijken hoe we de Hoornse Stadsfeesten kunnen redden.” Met voldoende financiën eventueel via crowdfunding zou een 18e Hoornse Stadsfeesten alsnog mogelijk kunnen zijn.

 

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post