Activiteiten MAK Blokweer tijdens de kerstvakantie

Reactie(s)
Tijdens de speurtocht op zoek naar de kerscadeautjes. Foto Mak Blokweer

Tijdens de speurtocht op zoek naar de kerscadeautjes. Foto Mak Blokweer

BLOKKER – MAK Blokweer heeft rondom de kerst diverse activiteiten voor kinderen. Van een speurtocht op zoek naar cadeautjes tot het maken van kaarsen.

Kruidige thee kerst

Als opwarmertje voor de gezellige sfeer die Kerst met zich meebrengt mag natuurlijk een heerlijke thee niet ontbreken. Om het helemaal bijzonder te maken, gaan we eerst de ingrediënten naar eigen smaak verzamelen en deze drogen voor gebruik. Vervolgens gaan we een eigen theezakje maken en inpakken. Nu zijn we klaar om deze koude maand door te komen met zelf gebrouwen thee. Doe je mee?

Deze Maks’ doe-middag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar vindt plaats op zondag 13 december, van 14:00 tot 15:30. De kosten zijn €4,- per kind, incl. materialen.

Speurtocht

In de Kerstvakantie kun je weer naar cadeautjes komen speuren bij MAK Blokweer. De Kerstman zal de pakketten verstoppen in de Molshoop, de Kijkboerderij, vlindertuin en de moestuin. Op elk pakket staat een letter die ingevuld moet worden op je kaartje. Als je alle pakketten gevonden en alle letters ingevuld hebt, dan lees je de oplossing op je kaartje. Voor alle speurneuzen die de juiste oplossing gevonden hebben, heeft de Kerstman een verrassing achtergelaten bij de balie!

Je kunt de speurtocht doen op alle dagen dat MAK Blokweer tijdens de kerstvakantie geopend is (woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag). Deze activiteit is voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Deelname kost €2,-. Reserveren is niet nodig.

Kaarsenmagie

Met Kerstmis voor de deur mag een gezellige sfeer niet ontbreken. In de donkere dagen voor Kerst zorgen flakkerende lichtjes van vele kaarsen daarom voor stralende lichtpuntjes. Het is extra leuk om kaarsen te branden die je zelf gemaakt hebt. Daarom gaan we vandaag kaarsen maken. Het magische smelten en stollen van was in vele kleurtjes is elk jaar weer een feest om te doen! Neem je vriendje of vriendinnetje mee!

Deze Maks’ doe-middag is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en vindt plaats op 20 december van 14:00 tot 15:30. De doe-middagen worden minstens twee keer per maand georganiseerd en staan altijd in het teken van één van onze thema’s natuur, boerderij en groen. De kosten zijn €7,50 per kind.

Aanmelden kan telefonisch (0229-266344), via email naar info@mak-blokweer.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post