Arrr.. binnenstad Hoorn vol met kleine piraten [+foto’s]

Reactie(s)
Foto: Alex Gitzels

Foto: Alex Gitzels

HOORN – Ter gelegenheid van 400 jaar Kaap Hoorn worden alle jeugdige landrotjes van harte uitgenodigd om te komen spelen, klimmen, klauteren en springen in de Hoornse binnenstad. Woensdag 29 juli is het namelijk Hoornse Piratendag.

Schminken

Bij een van schminkpiraten kun je terecht voor een afschrikwekkend litteken, een ruige stoppelbaard of je laat je omtoveren tot poes, tijger, clown, prinses of papagaai. Dat maakt allemaal helemaal niks uit. Wel krijgen kinderen die als piraat verkleed naar de stad komen een prachtig gummi (nep)litteken met net echt bloed of een fraaie piratentattoo.

Attracties

Kleine piraatjes kunnen zich uitleven bij attracties als diverse springkussens, zandtekeningen maken, de kindertrein of bij de ballonpiraten. De wat groteren kunnen terecht in het spiderweb, op de superhoge basejump, de survivalbaan of het gladiatorenspel.

Markten

Op de Grote Noord staat de wekelijkse kunst-, curiosa-, creatief- en boekenmarkt en op de Roode Steen staan de kooplieden met de heerlijkste hapjes en de heerlijkste ingrediënten op de Proef en Beleefmarkt. Deze dag wordt deze markt aangevuld met foodtrucks op de Grote Noord.

De markt is van 10.00 tot 17.00 uur en het piratenfestijn start een uurtje later om 11.00 uur. De toegang is, zoals altijd, gratis!

Foto’s

Klik hier voor een overzicht van de foto’s van dit piratenfeest in de binnenstad van Hoorn.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post