Blauwalg Ursemmerplas: Triatlon wordt Duatlon

Reactie(s)
Het zwemonderdeel, vorig jaar nog in Avenhorn.

Het zwemonderdeel, vorig jaar nog in Avenhorn.

KOGGENLAND – De verhuizing naar de nieuwe locatie voor het zwemonderdeel van de recreatieve triatlon Koggenland komende zaterdag kent een slechte start. Sinds 12 augustus is er blauwalg geconstateerd in de Ursemmerplas, alwaar het eerste onderdeel de ruim 500 meter zwemmen zou plaatsvinden.

Maandag is de weer een keuring geweest van het water. Hieruit is gebleken dat de geconstateerde blauwalg nog niet helemaal verdwenen is. “Gezien de weersvooruitzichten voor de komende dagen verwacht men dat deze zal verdwijnen, maar we hebben te maken met officiële meetmomenten en willen vanzelfsprekend, dat de deelnemers geen enkel gezondheidsrisico lopen,” aldus de organisatie in een mail aan de deelnemers.

Duatlon

Om deze reden heeft de organisatie dinsdag de beslissing genomen de Triatlon te wijzigen in een ‘Duatlon’, m.a.w. het onderdeel zwemmen is uit de wedstrijd gehaald. De Duatlon start om 09.30 uur met het onderdeel lopen, aansluitend volgt het fietsen. De organisatie hoopt dat het schrappen van het zwemmen niet zal leiden tot een grote afname in het aantal deelnemers.

Kans

Wellicht biedt dit kansen voor nieuwe deelnemers zie tegen het zwemmen opzagen. Zij kunnen zich nog opgeven via www.triatlonkoggenland.nl of op de dag zelf bij de start bij het Ursemmerplas.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post