Dronken, zonder rijbewijs en met openstaande celstraf

Reactie(s)

politieautoBERKHOUT – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Kleine Wijzend in Berkhout een 47-jarige automobilist die onder invloed en zonder rijbewijs reed, aangehouden.

De bestuurder uit Spanbroek werd ter controle aan de kant gezet en bleek behalve met een slok op en zonder rijbewijs te rijden, ook nog een celstraf van veertien dagen en een geldboete van 625 euro te hebben open staan.

Vreemd rijgedrag

Agenten zetten de man ter controle aan de kant omdat hij vreemd rijgedrag vertoonde en onder andere rondjes aan het rijden was op een parkeerterrein. Bij een tankstation werd de bestuurder staande gehouden en bij het aanspreken roken de agenten een sterke alcohollucht. De man bleek de alcohollimiet ruim twee keer te hebben overschreden.

Celstraf

Daarnaast bleek zijn rijbewijs eerder deze maand ongeldig te zijn verklaard. Behalve de auto, werd ook een mes dat in de auto werd aangetroffen, in beslag genomen. De man mag zijn celstraf van 14 dagen alsnog uitzitten. Voor de overige zaken, het rijden onder invloed en rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid, is proces-verbaal opgemaakt. Tot slot zal hij ook de openstaande boete alsnog moeten betalen, of in plaats daarvan tien dagen langer moeten blijven zitten.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post