Geen treinverkeer Hoorn Kersenboogerd en Bovenkarspel (update + video)

Reactie(s)
Afbeelding via Google Streetview

Afbeelding via Google Streetview

WESTWOUD – Het treinverkeer tussen Hoorn Kersenboogerd en halte Bovenkarspel is sinds 11.45 uur gestremd. De NS meldt dat een kapotte bovenleiding de oorzaak is. De NS heeft bussen besteld een gaat deze spoedig inzetten. De verwachting is dat er tot na de avondspits geen treinen zullen rijden op dit traject. De extra reistijd bedraagt ca. 60 minuten.

De bovenleiding bij Westwoud is door een vrachtwagen kapotgereden. Volgens een melding op Twitter zou de vrachtwagen daarna gewoon zijn doorgereden.

Update:

Via Twitter reageert Rene Coevert op ons bericht en stuurde ons onderstaande foto door. Het is niet bekend of dit ook de daadwerkelijke vrachtwagen is die de bovenleiding heeft stuk getrokken. Het lijkt wel minimaal op een bekeuring voor te hoge lading.

 Update 2:

De stoomtram van de Museumstoomtram in Hoorn heeft de intercity bij Westwoud weggesleept. Door de beschadiging aan de bovenleiding was er geen stroom voor de intercity, de kracht van stoom werkte wel. Zie onderstaande video van R. Bolman via de Facebookpagina van de Museumstoomtram.

https://www.facebook.com/Museumstoomtram/videos/vb.129890677073630/958085570920799

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post