Getuigen achtervolgen overvallers Hoorn en Purmerend in taxi

Reactie(s)

HOORN/PURMEREND – Drie mannen van 18, 19 en 26 jaar uit Nijmegen zijn woensdagavond even na 22.00 uur aangehouden op de IJsselmeerlaan na een overval op de New York Pizza op de Weerwal. De politie vermoed dat deze personen ook betrokken waren bij een eerdere overval die avond op Deen Supermarkt aan de Vredenhofstraat in Hoorn.

Tegen 22.00 uur kwamen twee mannen de zaak van New York Pizza binnen. Er werd gedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp waarmee ook een schot werd gelost. De mannen vertrokken met geld uit de kassa in een rode auto. Oplettende getuigen hielden een taxi aan en achtervolgden de auto met de overvallers. De taxichauffeur alarmeerde ondertussen de politie. Hierdoor kon de auto met de drie mannen worden aangehouden op de IJsselmeerlaan . In de auto werd een vuurwapen aangetroffen en geld.

Ook verdacht overval Hoorn

Waarschijnlijk overvielen dezelfde mannen eerder op de avond de Deen supermarkt op de Vredehofstraat in Hoorn. Rond 18.00 uur kwam hier een gewapende man binnen die eveneens dreigde met een wapen en hiermee in de lucht schoot. Ook hier werd kasgeld buitgemaakt. Na deze overval zagen getuigen dat de overvaller in een kleine rode auto stapte.

De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Zaandijk.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post