Hoorn verbiedt feesten na drooglegging Lappendag

Reactie(s)
Later  op de middag met regen

Lappendag 2014 op het Roode Steen.

HOORN – Op Lappendag, maandag 17 augustus, tijdens de drooglegging van 16.00 tot 20.00 uur  is het voor horecabedrijven in Hoorn verboden om open te zijn voor feesten met een niet besloten karakter. Dit heeft burgemeester Onno van Veldhuizen op 6 juli besloten en per brief aan de Hoornse horeca meegedeeld.

Al sinds jaar en dag zijn de cafés in de binnenstad op Lappendag tussen 16.00 en 20.00 uur gesloten. Daarnaast geldt voor slijterijen, afhaalpizzeria’s en supermarkten in de binnenstad het ver­bod om na 16.00 uur (zwak-) alcoholhoudende drank te verkopen. Dit alles ter voorkoming van ernstige verstoring van de openbare orde.

Na drooglegging

Steeds vaker komt het voor dat ondernemers de gemeente om vergunning vragen voor een feest tijdens de drooglegging op Lappendag. Deze feesten zouden dan plaatsvinden op een locatie buiten de binnenstad. Achterliggende gedachte is dat bezoekers van Lappendag op het moment dat de horeca in de binnenstad sluit naar een feest kunnen gaan waar zij tijdens de drooglegging alsnog alcohol kunnen drinken.

Verboden voor horeca

Op advies van de politie heeft burgemeester Van Veldhuizen besloten dat het op Lappendag in de periode van 16.00 tot 20.00 uur voor alle horecabedrijven in Hoorn verboden is om hun bedrijf geopend te hebben voor feesten met een niet besloten karakter. Het gevaar bestaat dat eventuele openbare ordeproblemen die een relatie hebben met overmatig alcoholgebruik zich verplaatsen naar het gebied buiten de binnenstad.

lappendag_afterparty

Facebook

Op Facebook hebben ruim 3200 mensen aangeven naar een afterparty te willen gaan die start na de drooglegging in de binnenstad van Hoorn. ” Mis jij ook de after party na lappendag? Wij ook! Alles is dicht na 16:00. Daarom willen wij een leuk evenement organiseren na lappendag. Om iets gezellig te vieren na deze geweldige happening,” staat bij het evenement beschreven. Een zaalverhuurder in Zwaag zou gastheer zijn, maar die heeft aangegeven hiervan af te zien.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post