Illegale gokpraktijken bij café op Dubbele Buurt

Reactie(s)

voetbal_kunstgras_smallHOORN – De politie, de Kansspelautoriteit, de Belastingdienst en de gemeente Hoorn hebben op woensdag 30 september naar aanleiding van eerdere signalen en controles een gezamenlijke handhavingsactie uitgevoerd bij twee horecagelegenheden in Hoorn. Het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum, dat zich richt op de aanpak van georganiseerde criminaliteit, coördineerde deze samenwerking.

Dubbele Buurt

Tijdens een gezamenlijke actie van de politie, de Kansspelautoriteit, de Belastingdienst en de gemeente Hoorn bleek dat er bij een café aan de Dubbele Buurt illegaal gegokt werd. De twee gokapparaten die hiervoor werden gebruikt zijn in beslag genomen en de eigenaren worden vervolgd meldt de gemeente Hoorn op haar website.

Meerdere overtredingen

Bij het café aan de Dubbele Buurt werd vastgesteld dat er illegaal gegokt werd op voetbalwedstrijden. Het Openbaar Ministerie gaat over tot strafrechtelijke vervolging en de Belastingdienst doet ook nader onderzoek. Naast het illegaal gokken werden ook verschillende andere overtredingen geconstateerd, waaronder overtreding van voorschriften in de exploitatievergunning, het niet naleven van het rookverbod en overtredingen van de brandveiligheidseisen. De gemeente Hoorn onderzoekt nog welke sancties hiervoor opgelegd gaan worden.

Grote Beer

Bij een horecagelegenheid in winkelcentrum de Grote Beer werd niet vastgesteld dat er illegaal gegokt werd. Wel was hier sprake van een overtreding op de Drank- en Horecawet. De Belastingdienst doet nader onderzoek naar de financiële administratie van de horecagelegenheid.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post