Internationale Kaap Hoorn gasten bezoeken thuishaven Hoorn

Reactie(s)
KaapHoorn_schepen

De Hoorn en de Eendracht op weg naar wat later Kaap Hoorn zou worden genoemd.

HOORN – Ter gelegenheid van de herdenking van 400 jaar Kaap Hoorn vindt van 15 tot 20 augustus een internationale ontmoeting plaats die wordt georganiseerd door de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders. Organisaties en individuele belangstellenden van het Kaap Hoorn ronden van over de hele wereld zijn uitgenodigd om in Hoorn aanwezig te zijn.

Ruim 60 buitenlandse gasten uit geheel Europa, maar uiteraard ook uit Chili worden op vrijdag 14 augustus in de loop van de dag verwacht. De officiële opening is zaterdag 15 augustus in de Oosterkerk, de ‘thuishaven’ van de Stichting  Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders. Hierbij zullen onder meer de burgemeester  Onno van Veldhuizen, de Chileense ambassadeur mevrouw Maria Teresa Infante, alsmede Kees van Louvezijn, voorzitter van de Stichting het het woord voeren.

Enthousiastelingen van Kaap Hoorn

Kees van Louvezijn is erg verguld om gastheer te zijn. “Tot 10 jaar terug was er een soort wereldbond van lokale organisaties met als thema Kaap Hoorn. Nu bestaat deze niet meer, maar wordt er om de twee jaar een evenement georganiseerd door één van de oud leden.” Dit jaar in het jaar van 400 jaar Kaap Hoorn is Hoorn een logisch ontmoetingsplek.

Kennismaken met Hoorn

De internationale gasten zullen ’s middags uitgebreid kennis maken met Hoorn wanneer het Westfries Museum en uiteraard de oudheidkamers van de Stichting aan het Achterom zullen worden bezocht. In de loop van de week vindt een groot aantal activiteiten plaats met bezoeken in o.a. Enkhuizen en Amsterdam.

De afsluiting van de meeting wordt gevormd door een bezoek aan Sail Amsterdam aan boord van het zeilschip Sanne Sophia.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post