Jan Nieuwenburg benoemd tot tijdelijk wethouder in Hoorn

Reactie(s)
Jan Nieuwenburg (l) wacht geduldig op moment van stemming van zijn benoeming ter vervanging van Judith de Jong (r)

Jan Nieuwenburg (l) wacht geduldig op moment van stemming van zijn benoeming ter vervanging van Judith de Jong (r)

HOORN – Er veranderen de komende maanden een aantal namen in de Hoornse gemeenteraad. Per 1 oktober wordt burgemeester Onno van Veldhuizen burgmeester in Enschede en wethouder Judith de Jong gaat van 6 juli tot en met 25 oktober 2015 met zwangerschapsverlof. Hoewel er discussie in de raad was of een vervanging noodzakelijk is, is de benoeming van Jan Nieuwenburg als vervangend wethouder door de meerderheid van de raad goedgekeurd.

Oud wethouder Haarlem

De fractie van de PvdA diende het voorstel in om Jan Nieuwenburg te benoemen als tijdelijk vervangend wethouder. Jan Nieuwenburg was tussen 2006 en 2014 wethouder in Haarlem. Daarvoor was hij jaren actief als raadslid voor de Partij van de Arbeid. Op dit moment is Nieuwenburg Statenlid voor de PvdA in Noord-Holland. Hij vervangt wethouder De Jong voor 80 procent. Voor de overige 20 procent blijft hij actief als Statenlid.

Tegenstemmers

Negen raadsleden stemden tegen de benoeming. Volgens hen zou vervanging onnodig zijn en daarmee ook onnodig veel geld kosten. De PvdA, die het voorstel voor benoeming indiende, stelde dat de gemeente teveel taken heeft om het werk van een fulltime wethouder zomaar op te laten vangen door de andere collegeleden. Daarbij zouden de kosten beperkt zijn, omdat een groot deel gedekt wordt uit de WAZO-uitkering. Een meerderheid van 24 raadsleden stemde voor de benoeming van de tijdelijk wethouder.

Belangen van de stad dienen

Jan Nieuwenburg gaat per 6 juli 2015 als wethouder aan de slag. Hij zal zich onder meer bezighouden met de portefeuilles Financiën, Sociale Zaken en Kunst, Cultuur, Erfgoed en Monumenten. “Ik zie zeer uit naar de dingen die de komende tijd moeten gebeuren om de stad zo goed mogelijk te besturen en de belangen van stad zo goed mogelijk te dienen,” aldus Nieuwenburg.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post