Kinderen mogen kerstboom Roode Steen versieren

Reactie(s)
Foto Benno Ellerbroek

Foto Benno Ellerbroek

HOORN – Oorspronkelijk zou er dit jaar geen kerstboom staan op de Roode Steen. Hij werd geschrapt uit de gemeentelijke begroting. Maar dankzij diverse ondernemers is vrijdagochtend een tien meter hoge kerstboom geplaatst op de Roode Steen in Hoorn. Komende zondag 13 december mogen alle kinderen van Hoorn meehelpen met versieren.

Kerst-Inn

Om dit te vieren zal locoburgemeester Judith de Jong om 15.00 uur op de Roode Steen de sleutel van Herberg Hoorn aan de kinderen van de stad overhandigen. Zij hangen hem in de kerstboom en openen daarmee officieel de Kerst-Inn. Een bijzondere kerstperiode in Hoorn die zorgt voor feest, optredens en bijzondere samenwerkingsverbanden in de stad.

Huiskamer van Herberg Hoorn

Kerstboomsponsor is Peter de Greeuw: “De Roode Steen kun je, met haar centrale lokatie, toch een beetje zien als de huiskamer van de stad. Toen collega-bestuurslid Arjen Dragt van Hoorn Lokaal en ik vernamen dat de gemeente de kerstboom weg had bezuinigd hoefden we niet lang na te denken en besloten wij de kerstboom te sponsoren, want wat is een huiskamer zonder boom in deze tijd van het jaar?” Een groot aantal Horeca-ondernemers rond het plein maar ook daarbuiten, schaarde zich spontaan achter de twee ondernemers en deed ook een bijdrage om de boom en nieuwe verlichting te financieren.

Kinderen versieren boom

Alle kinderen mogen zondag 13 december tussen 13.00 uur en 16.00 uur meehelpen met het versieren van de mooiste en grootste kerstboom van Hoorn. Neem dus een mooie kerstbal mee of andere versiering. Houd er wel rekening mee dat de decoratie tegen wind en regen moet kunnen.

Op de Roode Steen staan kraampjes met onder andere erwtensoep, poffertjes, warme chocomelk, snoepgoed en glühwein. Alles is verkrijgbaar tegen schappelijke prijzen want het versieren van de kerstboom moet een feest zijn voor iedereen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post