Melkboer Jan Karsten gaat ‘afgeslankt’ verder

Reactie(s)
Jan Karsten voor zijn zelfbedieningswagen. Foto Bas Zwerver

Jan Karsten voor zijn zelfbedieningswagen. Foto Bas Zwerver

ZWAAG – Sinds jaar en dag is Jan Karsten een begrip in de kernen Blokker, Zwaag en Zwaagdijk. Maar voortaan zullen alle trouwe klanten het toch echt zonder versproducten aan huis moeten doen. Zuivelhandelaar Karsten gaat namelijk in ‘afgeslankte vorm’ verder: na vele jaren vervallen de vertrouwde ritjes met de zelfbedieningswagen.

In de dorpskernen van Zwaag, Blokker en Zwaagdijk was de zelfbedieningswagen een vast onderdeel van de weekroutine. Twee keer kort toeteren en je wist dat hij in de buurt was. Was je niet thuis, dan zette je het melkrekje met een boodschappenlijstje buiten en bij terugkomst stond deze of naast de deur of in de schuur. Tijd voor een kort praatje was er ook altijd wel.

Afgeslankt verder

Alleen de levering aan bedrijven, instellingen en kinderdagverblijven duurt voort. “Want ik blijf wél graag bezig,” aldus de 63-jarige ondernemer. “Veertig jaar heb ik met ontzettend veel plezier met de zelfbedieningswagen door de dorpen gereden,” vertelt Jan. “Ik heb mijn klanten echt leren kennen, dat zal ik missen. Maar het wordt tijd voor iets anders, wat meer vrije tijd en nieuwe uitdagingen. Zo ben ik beschikbaar voor mensen die mij kunnen gebruiken voor bepaalde klusjes. Uiteraard wil ik al mijn klanten hartelijk danken voor de klandizie, het contact en vooral ook alle gezelligheid.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post