Naam streekomroep Westfriesland wordt WEEFF

Reactie(s)
Logo van WEEFF de naam van de Streekomroep Westfriesland

Logo van WEEFF de naam van de Streekomroep Westfriesland

WESTFRIESLAND – Stichting Streekomroep Westfriesland die sinds september de uitzendvergunning heeft gekregen voor vijf Westfriese gemeenten gaat Omroep WEEFF heten. Medio februari 2016 moet in de gemeentes Drechterland, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec de radiozender te horen zijn. Het neemt de vergunning over van Mix724.

Samenwerking

Omroep WEEFF werkt samen Radio Enkhuizen en Radio Hoorn en brengt een totaal programma dat gericht is op Westfriesland. Voor de actualiteit gaan de drie lokale omroepen samenwerken om nieuws en informatie via de website, televisie en radio bij de inwoners te brengen.  Vanaf 16 december aanstaande zal op Ziggo kanaal 45 de gehele dag de kabelkrant onder de naam WEEFF draaien met het laatste nieuws uit Westfriesland.

Radio

Via het eigen radiokanaal worden een diversiteit aan doelgroepen bedient zoals jongeren, ouderen maar ook kunst en cultuur. Ook maakt de streekomroep eigen programma’s. De doelgroepen radioprogramma’s worden door Radio Hoorn en Radio Enkhuizen gemaakt. Zowel Radio Hoorn als Radio Enkhuizen blijven ook programma’s maken voor het eigen zendgebied.

Regionaal Mediacentrum Westfriesland

Het Regionaal Mediacentrum Westfriesland (RMW) wordt het facilitaire hart van de drie lokale omroepen. Het RMW zorgt voor nieuwsvoorziening via de centrale redactie, techniek, PR, vormgeving, opleidingen en coördineert de gezamenlijke uitzendingen. Daartoe stelt het RMW financiën beschikbaar om technische en organisatorische zaken te faciliteren. De aangesloten lokale omroepen blijven bestuurlijk onafhankelijke organisaties.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post