Nieuw sanitair voor bezoekers Hoornse haven

Reactie(s)
Afbeelding via Hoorn.nl

Wethouder Ben Tap mocht de nieuwe ruimte feestelijk openen. Afbeelding via Hoorn.nl

HOORN – Het haventoiletgebouw in de Hoornse haven is vernieuwd. De nieuwe douches en toiletten hebben een eigen ingang gekregen door de ruimte te splitsen van de havenwinkel. Hier kunnen mensen die Hoorn per boot bezoeken 7 dagen per week tussen 6:00 en 23:00 uur terecht in de Mallegomsteeg.

In 2013 deed de gemeente Hoorn mee aan een groot tevredenheidsonderzoek onder watersporters in het IJsselmeergebied. Hoorn kwam als aantrekkelijkste stad en vaardoel uit de bus (8,4). Ook de gezelligheid en de sfeer in de haven werd door 95 procent van de watersporters zeer gewaardeerd. Maar als verbeterpunten werden de faciliteiten als wifi, stroom- en waterpunten gemeld. Ook de kwaliteit van de sanitaire voorzieningen werd door veel bezoekers als minpunt van de Hoornse haven genoemd.

Vernieuwing haventoiletgebouw

De toiletten en douches waren eerder alleen toegankelijk via de havenwinkel. Dit betekende dat bezoekers hier alleen tijdens de openingstijden van de havenwinkel terecht konden. De gemeente Hoorn besloot het toiletgebouw te vernieuwen en te splitsen van de havenwinkel. ‘Wij staan voor een gastvrije haven,’ vertelt wethouder Ben Tap. ‘Goede sanitaire voorzieningen horen daar uiteraard ook bij.’

Verbeteringen

De vernieuwing van het sanitaire gebouw is één van de verbeteringen die Hoorn sinds 2013 heeft aangepakt, mede met hulp van een subsidie van de Provincie Noord-Holland. Eerder stelde de gemeente Hoorn al een havenmanager aan om de havenorganisatie te verbeteren en efficiënter te maken en om plannen te realiseren. Zo is er inmiddels een website voor de watersporters met  allerlei praktische informatie en informatie over bezienswaardigheden en activiteiten in de stad. Er is gratis Wi-Fi in de haven en het aantal stroompunten en watertappunten is vernieuwd en uitgebreid. Er komt nog een nieuwe afvalcontainer op de Oude Doelenkade, de Rouaanse steiger wordt op dit moment aangepast en er zijn ook plannen om Steiger 1 te vernieuwen.

Hoorn havenstad

Wethouder Ben Tap van Economische Zaken: ‘Het historische karakter van de Hoornse haven en de ligging dichtbij het centrum zijn heel aantrekkelijk voor watersporters. Die sfeer en kwaliteit zijn onbetaalbaar. Maar de faciliteiten moeten natuurlijk wel op orde zijn. Deze inhaalslag en verbeteringen zijn nodig om onze positie als echte haven- en waterstad waar te kunnen maken. Onze havens hebben een enorm economisch belang en potentieel. Ik ben dan ook blij dat we nu die nodige kwaliteitsslag hebben kunnen maken.’

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post